Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Росія вивезла «вишки Бойка» подалі від України в якісь свої територіальні води

Майже через два роки після анексії Криму Росія вирішила перевезти самопідйомні бурові установки В-312 і В-319 у свої територіальні води. Про це стало відомо 14 грудня завдяки інциденту між російським караваном і турецьким торговим судном.

Про це повідомило ГУП РК «Черноморнефтегаз».

Бурові вишки з моменту анексії Криму були розташовані у кількох десятках кілометрах від Одеси. Вони постійно вели видобуток газу на українському шельфі, однак українська влада не вживала заходів по їх поверненню. Російська влада також майже два роки не міняла їх дислокацію.

Зараз окупанти вирішили вивезти бурові установки в територіальні води Росії «у зв’язку зі складною міжнародною обстановкою, ризиками втрати життєво важливих активів ГУП«РК «Чорноморнафтогаз».

По ходу транспортування СПБУ В-312 «Петро Годованець» торгове судно під турецьким прапором нібито завадило каравану, який транспортував установку. Відтак сторожевий катер прикордонних військ ФСБ «усунув непорозуміння». Другу бурову установку В-319, яка працювала в Україні під назвою «Незалежність», пересунули без інцидентів.

Дату інциденту не повідомляють. Також точно не вказують місце нової дислокації вишок.

У повідомленні РК «Черноморнефтегаз» названа ціна двох установок – 25 мільярдів рублів. По нинішньому курсу, це близько $360 млн. І це відповідає вартості виробництва цих вишок у Сінгапурі.

За часів Януковича кожна з них була придбана Україною за $400 мільйонів за кожну, тобто вдвічі дорожче від ціни виробника. Оборудкою займалось Міненерго Юрія Бойко та його менеджери в «Нафтогазі України» Євген Бакулін і Сергій Кацуба. Ніхто з них наразі й досі не арештований.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Ключове питання: "українська влада не вживала заходів по їх поверненню". Отже влада заодно з Бойком, який грабував ресурси України. Тепер Бойко спокійно депутатствує.

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Ключове питання: "українська влада не вживала заходів по їх поверненню". Отже влада заодно з Бойком, який грабував ресурси України. Тепер Бойко спокійно депутатствує.