Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Відмова від цукру може поліпшити здоров'я дитини всього за 10 днів

Світ:

Спецтема:

Всього 10 днів без цукру - і у дитини поліпшується кров'яний тиск, рівень холестерину та інші показники. Короткий експеримент показав, наскільки може поліпшитися здоров'я дітей, які страждають від ожиріння. 

Нове дослідження пролило світло на старе питання вчених: Що сприяє збільшенню ваги - цукор чи ті напої та продукти харчування, які ми вживаємо разом з ним?

У новому дослідженні, яке було профінансовано Національним інститутом охорони здоров'я США і опубліковано в журналі Obesity, вчені зробили клінічний експеримент, щоб спробувати відповісти на це запитання. Вони замінили всі дитячі продукти, в які входить цукор, на аналогічні з тією ж кількістю калорій.

Через 10 днів діти показали значні поліпшення за різними показниками, незважаючи на те, що їх вага залишилася такою ж, як була.

«Замість йогурту з цукром діти їли бублики. Замість випічки - кусочки запеченої картоплі. Замість курки із солодким соусом вони їли хот-доги з індичкою або гамбургери на обід. Решта цукру у своєму раціоні вони замінили в основному свіжими фруктами», - пише Нью Йорк Таймс.

Дуже шкода, що ми як і раніше повинні проводити дослідження, щоб довести, що цукор - це погано, написав оглядач Нью-Йорк Таймс Вольфрам Олдерсон.

«Єдина причина, чому ми досі сперечаємося про негативні наслідки для здоров'я полягає у тому, що мільярди доларів витрачаються, аби ввести нашу громадськість в оману, що необмежене споживання цукру є безпечним», - зауважив він.

Знизити цукор до 10% щоденних калорій (приблизно 12 чайних ложок в день для дорослих) рекомендують дієтологи. І тут головне рахувати не ті чайні ложки, які ми насипаємо собі в чай або каву, а всі продукти, які ми вживаємо протягом дня. Адже цукор тепер практичних скрізь: в кашах швидкого приготування, у хлібі з висівками, у знежирених продуктах, кетчупах і готових соусах, сосисках, соках і навіть в газованих напоях «без цукру».

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи