Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Українській владній верхівці потрібна гаряча фаза війни - політолог Ігор Хсів

Категорія:

Спецтема:

Про нерозірвані дипломатичні стосунки, спільний бізнес p РФ та невикористані юридичні можливості України, про найпотужнішу зброю, яка нищить українське, про національно-соціальну складову Донбасу і Криму як головний чинник, що уможливив вплив російської пропаганди, про блокування та імітацію урядом реформ і державну зраду влади.

 

Про це в ефірі радіо Ера ФМ говорив політолог Ігор Хсів.

Влада України продовжує широку співпрацю  з РФ, санкції, які могла б і повинна була б ввести, не вводить і досі.

До Криму в нечуваних масштабах продовжується ввіз товарів. Певні ділки від влади наживаються – на кожній фурі вони заробляють від 5 до 8 тисяч доларів. Черги з фурами на кордоні між Україною і Кримом означають не просто контрабанду – під час війни це пряма підтримка ворога і агресора.

За міжнародними нормами забезпечення окупованих територій лягає на окупанта, тобто на Росію. Але цим забезпеченням фактично займається українська влада. І це є державною зрадою. «Підтримуючи ворога,  ми стріляємо нашим хлопцям, які на фронті, у спину».

За інформацією СБУ у Криму розгорнута ціла мережа з підготовки вбивць і терористів – понад  8 таборів на території Криму.  Потім їх засилають на Донбас вбивати наших воїнів. І це існує вже більше року. Україна тим часом постачає туди продовольство, електроенергію, частково воду. 

«Це не просто неприйнятно, це є зрада», - каже політолог і зауважує, що це бачить весь світ. Захід  вважає зрадою політику української влади під час війни з Росією і замислюється над тим, чому Захід  має нести якісь фінансові збитки, якщо українська влада зраджує.

Хсів вважає, що нещодавній приїзд французьких депутатів до Криму є реакцією Заходу на зрадницьку політику влади України. Хоча офіційна Франція заявила, що той візит був приватний і не може демонструвати офіційну позицію Франції. Політолог при цьому повідомив, що готується подібний візит до Криму групи італійських депутатів.  Він відзначив, що є велике обурення і недовіра до України, яка до сих пір по-справжньому не впровадила санкції для РФ, вимагаючи при цьому від ЄС і США посилення їхніх санкцій.

Щодо війни на сході України

«Росія вже зрозуміла, що війна на сході України не буде такою прогулянкою, як це було в Криму», - сказав політолог.

Він вважає за потрібне визнати, що Україна неоднорідна, неоднорідна в етнічному і соціальному плані. Чому робота російської агентури спрацювала тільки в окремих районах Донбасу? Вони ж думали, що це спрацює на всій східні території  України, що буде, як в Криму. Вони не очікували протидії від Харкова, Одеси, Миколаєва.

Нам розповідали, що схід і захід України – разом. Але Ігор Хсів вважає, що це не зовсім так. Різна історія, різний національний склад.  Крим, Донецька і Луганська області – це дійсно ті  регіони, які вирізняються від інших областей України.

Українці і кримські татари в Криму – в меншості. Етнічні росіяни складають майже 60%. В Севастополі – 75%. Крім того, за останні 25 років до мешканців Севастополю додалися відставники Російського Чорноморського флоту.

В Донецькій і Луганській областях етнічні українці складали 47-48%. Якщо зараз подивитися на лінію розмежування на Східному фронті, то можна побачити, що вона чітко проходить  по півночі Луганської області і сході Донецької області – це ті райони, де сконцентроване етнічне українське населення.  В містах Луганську і Донецьку суттєво переважає російська етнічна складова. 

«Це правда, і не треба про це мовчати, – каже Хсів. – Інше питання  – це соціальна складова населення».  На Донбасі, який був промисловим, вугільно-добувним регіоном,  жахливі умови життя і праці формують певний менталітет.  Але не тільки це. 

Після війни, з кінця 40-років минулого століття,  коли почалося масове будівництво шахт і видобуток вугілля, існувала система примусового направлення на роботу. На Донбас на роботу на шахтах направляли також людей після звільнення, які відбули свої строки покарання, з усього СРСР. « Але ми про це також не говоримо. Не треба боятися говорити правду!» - каже він.

У 90-ті роки на Донбасі на 100 тисяч населення колишні засуджені складали відсоток вищий в десятки, якщо не в сотні разів, ніж в решті областей України.  Велика кількість шахтарів – це колишні зеки.

У фільмі «Кримінальна окупація», який був знятий митцями Донбасу у 2007 році, як раз і висвітлюються ці питання.

Російська пропаганда там отримала найбільший ефект саме завдяки фактору національно-соціального складу населення, заявляє політолог.  В Криму – за рахунок етнічного російського населення, яке заселило Крим після депортації кримських татар, вірмен, німців. До війни росіян там була меншість.  

Інша проблема полягає в тому, що в тих регіонах владою нічого не робилося, навпаки – там було повне сприяння російській пропаганді. І це почалося давно.

Головна зброя – це телевізор, а не гради чи танки, відзначив політолог. Тому що це – зброя по захопленню і окупації людської свідомості.

Але українська влада свідомо у своїй діяльності підтримує війну і сприяє пропаганді.  Зараз українській владі потрібна гаряча фаза війни.

Єдиний ланцюжок – це блокування і імітація реформ,  прихована пряма і непряма підтримка агресора  (і не тільки за допомогою торгово-економічних зв’язків та постачання Криму і Донбасу).

В Україні продовжують працювати російські банки і російський бізнес,  Україна за півтора роки війни не подавала позивів до міжнародних судів та інших інституцій на Росію за нанесення величезної шкоди на Донбасі і в Криму.  Це вже не десятки, а сотні мільярдів доларів.

Цього не робиться свідомо! Є певні домовленості  офіційного Києва з Кремлем. Інакше все це пояснити неможливо.

Якби влада називала речі своїми іменами, як те, що відбувається на сході України, це – не АТО, а війна, можна було б блокувати голос Росії в Раді безпеки ООН.

Аудіозапис від 29.07.2015

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Слід розрізняти зрадників і ворогів. Теперішня українська влада - це вороги України.

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Слід розрізняти зрадників і ворогів. Теперішня українська влада - це вороги України.

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Аудіозапис від 29.07.2015,
Про це в ефірі радіо Ера ФМ говорив політолог Ігор Хсів.
не працює

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Це ще наслідки технічного збою. Поки що слухайте на сторінці Радіо Ера.

Світ Зелений каже:
Аудіозапис від 29.07.2015,
Про це в ефірі радіо Ера ФМ говорив політолог Ігор Хсів.
не працює

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!