Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

700 тисяч за фуру: волонтери розповіли про масштаби корупції в зоні АТО

Світ:

Спецтема:

Мінімальна ціна для пропуску фури через блокпост в зоні АТО - 170 тис. грн, тобто 10% від суми платежу.

Про це під час круглого столу повідомив командир батальйону "Київ-1", народний депутат Євген Дейдей (МДО "Депконтроль").

"Розцінки там доволі шокуючі, а суми крупні. Мінімальна вартість за фуру – 170 тисяч, тобто це 10% від платежу. Максимально, що ми бачили, – 700 тисяч за медикаменти. Ми не раз ловили, є навіть відео, як ми впіймали дві фури вже на "нулівці" ( нульовий блокпост - ред.). За "нулівкою" 800 метрів від Донецька", - розповідає Дейдей.

Волонтер Олексій Ліпіріді говорить, що власники фур до абсурду занижують вартість товарів у накладних, щоб провезти їх через блокпости без порушення закону.

"Хочу розповісти вам казку, де найдешевший супермаркет в Україні - сир-2 грн/кг, ковбаса-2,5 грн/кг. Якщо хочете робити покупки, приїжджайте в зону АТО, покажемо, де це все продається. Продається все це в таких ось фурах з виписаними накладними-товар за такими цінами. Для чого це робиться? Є розпорядження про переміщення вантажу до 15 тис. грн, ніби як за законом все, тому 5 тонн сиру вміщується в 14,750 тис. грн. Правда, на прохання продати за такими цінами оптом - всі готові купити - чомусь люди відмовляються", - говорить волонтер.

Голова "Волонтерської сотні", радниця міністра оборони Наталія Воронкова запевняє, що зараз ситуація покращується.

"Зараз у зоні АТО працює сім мобільних груп, до складу яких входять представники СБУ, фіскальної служби, прикордонників, ЗСУ і волонтери. Останні – як контролюючий орган. Вже є багато результатів. Затримано багато фур. Наприклад, одна для вигляду везла молочку, а позаду – пиво. Схожим чином були затримані і м'ясо, і побутова хімія. Ці фури йдуть просто караваном на той бік", - розповідає волонтер. 

Нагадаємо, 5 липня волонтер Юрій Бірюков повідомив, що в зоні АТО починають вживати "специфічних" рейдових дій з виявлення вантажів контрабанди.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
корупція
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи