Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Судді випускають корупціонерів в обмін на частину награбованого майна, - Сакварелідзе

"Принцип "вкрав мільйон - заплати десяту частину і спи спокійно" має бути скасований". Генрокуратура наполягала на застосуванні запобіжного заходу щодо всіх трьох фігурантів корупційного скандалу в ГПУ - Олександра Корнійця, Валерія Гібаленка і Володимира Шапакіна у вигляді взяття їх під варту або, як вимагає закон, застави у 20 млн. грн. для кожного.

15070804r.jpg

Давид Сакварелідзе. Фото: ua.korrespondent.net

Про це заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Хочу публічно заявити про те, що прокуратура наполягала на застосуванні запобіжного заходу щодо всіх трьох фігурантів останньої справи у вигляді взяття їх під варту або, як вимагає від нас закон, застава 20 млн. грн. для кожного. У той час суд прийняв абсолютно необґрунтоване і позбавлене всякої логіки рішення - щодо всіх затриманих була встановлена ​​сума застави в розмірі 3 мільйони гривень, що, безперечно, мізерно мало для людей такого рівня", - написав він.

"На жаль, частина суддівського корпусу продовжує наполегливо і нахабно ігнорувати волю народу і зміни, які відбуваються в новій Українській Державі! Сьогодні корумпованим чиновникам знову надали можливість в обмін на невелику частину награбованого майна, вийти під заставу", - додав Сакварелідзе

Заступник генпрокурора зазначив, що в той час, коли ГПУ намагається відібрати право спокойного життя у казнокрадів і грабіжників, деякі судді займають прямо протилежну позицію - воліють продовжувати забезпечувати їм комфортне життя.

"Принцип "вкрав мільйон - заплати десяту частину і спи спокійно" має бути скасований - він руйнівний для держави! На мій глибокий жаль, зараз він продовжує працювати в переважній більшості випадків", - написав він.

"Але нас це не лякає: головним є те, що процес рушив з місця. Квазі-судді і здирники не в силах його зупинити. Ми не зупинимося на середині шляху, а продовжимо наполегливо працювати, щоб корупціонери понесли те покарання, якого заслужили", - додав заступник генпрокурора.

Раніше Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у розмірі 3 млн грн першому заступнику начальника Головного слідчого управління (ГСУ) Генпрокуратури Володимиру Шапакіну.

Також вчора Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в сумі 3,2 млн грн. підприємцю Валерію Гібаленку, який є фігурантом у кримінальному провадженні за фактами хабарництва у Генеральній прокуратурі та прокуратурі Київської області.

6 липня в результаті спецоперації ГПУ затримано першого заступника голови слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах.

Сьогодні стало відомо, що Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у розмірі 3,2 млн. грн. першому заступнику прокурора Київської області Олександру Корнійцю.

У затриманих вилучено близько $500 тис. і коштовності.

Встановлено, що посадові особи прокуратури вступили в корупційну змову і отримали хабар у розмірі 3 млн. 150 тис. грн. Зловмисники вилучили техніку у підприємства, яке займалося видобутком піску в Київській області, чим заблокували його роботу. За "допомогу" в поверненні техніки прокурори через посередників вимагали та отримали гривневий еквівалент $150 тис.

Під час обшуків у першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ було вилучено $400 тис., а у заступника прокурора Київської області - значну кількість ювелірних виробів, 65 діамантів і автомат Калашникова.

Обом затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу ("отримання хабара"). Санкція цієї статті передбачає безальтернативне позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

Народний депутат Мустафа Найєм заявив про те, що двоє затриманих корупціонерів в слідчому управлінні ГПУ - люди генпрокурора Віктора Шокіна.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи