Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ми здали потужний і стратегічний об'єкт. Тепер потрібно захищати Маріуполь - Маломуж

Щоб далі не втрачати свої території, Україна повинна продовжувати перемовини в рамках четвірки — Порошенко, Путін, Меркель, Олланд.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив екс-голова зовнішньої розвідки Микола Маломуж, коментуючи останні події навколо Дебальцевого.

"Україна втратила стратегічну ініціативу і потужну позицію в переговорному процесі. Це позиція слабкого — ми здали важливий стратегічний об'єкт, військово-політичний і транспортний вузол. Президент Угорщини сказав, що Україна програла, і нехай вона з цим мириться. Треба вміти програвати. Але не потрібно панікувати, продовжувати дипломатичні перемовини. Нам потрібно готуватись захищати Маріуполь. До цього бойовики захоплять ще кілька дрібних об'єктів. Але їх ще можна зупинити поки Путін якось прагне зберегти обличчя у світі", - вважає експерт.

Микола Маломуж переконаний, що на зустрічі четвірки в Мінську можна було вирішити питання по Дебальцеву.

"Тяжкий був переговорний процес. Але при тих домовленостях не було передбачено механізм забезпечення припинення вогню по Дебальцеву. Не визначено статус міста, яка комісія чи група буде займатися конкретно ним. Замість цього Путін з Порошенком сперечались, є там оточення чи немає. Потрібно було визнати проблему. Створити групу високо рівня за участі керівника Генштабу України, Росії, представників Німеччини і Франції та Плотницького й Захарченка. І вирішити проблему або поставивши питання відведення військ. Бойовиків можна було оточити другим кільцем. Це б дало нам переваги по перемовинах. А так бойовики замкнули всі стратегічні траси. У нас вже не залишилось боєприпасів, була розбита військова техніка, втрачено частину особового складу", - зауважив Маломуж.

Експерт наголошує на тому, що на наступній зустрічі четвірки необхідно чітко визначати відповідальних за припинення вогню в Пісках, Дебальцевому та на околицях Маріуполя.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи