Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У 13 країнах світу відбулися марші Миру на підтримку України

Щонайменше 13 країн світу долучаються сьогодні до київського Маршу миру, щоб висловити українському народу солідарність у боротьбі з тероризмом. У Вашингтоні акцію заплановано біля Білого дому, щоб «привернути увагу всього світу до тероризму та агресії з боку Росії на сході України та вимагати ухвалити жорсткіші санкції до Російської Федерації».

 

Про це повідомляє Крим.Реалії.

"Одночасно з мирним маршем у Києві ми закликаємо до маршу єдності та солідарності з Україною, де вже вбито терористами тисячі мирних жителів. 13 січня ще 12 цивільних загинули внаслідок обстрілу з боку терористів у Волновасі", – зазначено у Facebook на сторінці маршу в німецькому місті Гамбург.

"Ми висловлюємо солідарність з усіма жертвами тероризму, і тими, хто загинули і тими, хто потерпає від нього зараз", – йдеться в запрошенні на марш "Я є Україна, STOP RUSSIAN TERRORISM" в Аргентині.

До маршу миру долучаться активісти у столицях Нідерландів, Франції, Великої Британії, Чехії (крім Праги, акція відбудеться ще й в місті Брно), Ірландії, Росії, Німеччині (Гамбург, Берлін, Лейпциг, Франкфурт), США (Вашингтон, Сан-Франциско, Сан-Дієго), Австрії, Італії (Рим, Барі, Неаполь), Португалії, Польщі. 

В Україні, окрім столиці, марші миру були в Запоріжжі, Дніпропетровську, Рівному, Львові, Одесі, Харкові, Кривому Розі.

"Вдячний кожному українцю, хто сьогодні не залишився байдужим", – сказав у своєму виступі президент України Петро Порошенко людям, які пройшли від парку Шевченка до Майдану, щоб вшанувати загиблих цього тижня під Волновахою, а також інших жертв збройного конфлікту на сході України.

Зазначимо, що у Києві відбулися два Марші солідарності, присвячені пам’яті жертв теракту під Волновахою. Один о 12:00  стартував від пам’ятника Тарасу Шевченкові по вулиці Володимирській і завершивяс на Майдані. А другий розпочався о 14:00 на Михайлівській площі і пройшов за маршрутом Михайлівська площа - Європейська площа - вул. Грушевського - вул. Липська - вул. Інститутська - Майдан Незалежності. 

Ось, що написав організатор другого Маршу Святослав Стеценко на своїй сторінці у Фейсбук: 

"Висловлюю вдячність кожному із тисяч громадян України та інших країн, які вийшли виявити солідарність разом з нами в Києві, в інших містах і селах України, в містах інших країн на багатьох континентах, зокрема, і в Російській Федерації. Висловлюю вдячність послам Євросоюзу, Франції, Азербайджану, інших держав, які висловили солідарність з нами. Було приємно, що Київський міський голова взяв участь в марші разом з громадянами. Чимало політиків взяли участь в нашому марші як учасники. Вдячний 4-й козацькій сотні, автомайданам (ще не розібрався, скільки їх і хто там хто) і автодозору, волонтерським організаціям, вартам, які брали участь у підготовці маршу.

Він зауважив, що безпека Маршу  була організована самостійно, без залучення сил міліції. 

"Нам ще перемогти ворога і докорінно змінити нашу країну на краще. Тому не втрачаємо нашу єдність.
Слава Україні!" - підсумував він.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Це вже починає скидатися на постійні "прохальні молитви" - "Помилуй! Спаси! Дай! Дай!". Та Бог каже: "- Та добре вже, спасу, помилую, тільки зроби крок назустріч ("Оце стою коло дверей і стукаю", а тобі залишається лише відкрити двері ), дам вже, тільки візьми, бери".
?!Де крок назустріч, Україно?! Досить плакатися (чи "скігліті" ;) ) - "Сльозами горю не поможеш" Треба РаДіяти! І перше, в своїй країні зі своїми корупціями розібратися, а тоді й нікого і ні про що не треба буде просити! Ще й сама станеш обдаровувати!

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Коментарі

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Це вже починає скидатися на постійні "прохальні молитви" - "Помилуй! Спаси! Дай! Дай!". Та Бог каже: "- Та добре вже, спасу, помилую, тільки зроби крок назустріч ("Оце стою коло дверей і стукаю", а тобі залишається лише відкрити двері ), дам вже, тільки візьми, бери".
?!Де крок назустріч, Україно?! Досить плакатися (чи "скігліті" ;) ) - "Сльозами горю не поможеш" Треба РаДіяти! І перше, в своїй країні зі своїми корупціями розібратися, а тоді й нікого і ні про що не треба буде просити! Ще й сама станеш обдаровувати!

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

А де українські характерники? Чи вони здатні лише опускати чоловічі достоїнства у беркутівців? Треба переносити війну на територію РФ. Мінувати і підривати газопроводи і т.і., звичайно, попередивши перед цим їхню владу, що у разі продовження надання допомоги лугандонам та введення військ український народ залишає за собою право вести таку війну, яку вважаєза доцільне. Чому не розроблені глушилки для блокпостів,щобне можна було зірвати радіокерований фугас? Армія повинна стати першим постачальником зброїдлялюдей,які хочуть її мати і згодні проходити регулярні вишколи. Якщо Верховна зрада не прийме закон про зброю - треба зробити прецедент. Все дуже просто. Збираються кількасот чоловіК зі зброєю , запасаються провіантом ( найкраще , консервами), десь близько на 90 днів, знаходять якесь село біля києва, пусте або майже пусте, займають кругову оборону і роблять заяву владі про те,що вони легалізовують зброю на території України, що якщо міліція чи поліція захоче вилучити у них ззброю,вони дадуть відсіч. А допускатимуть лише тих, хто зробить балістичну експертизу для реєстрації зброї. Звичайно, треба мати гранатомети для можливої відсічі українських танків чи бетеерів (на жаль). Де радіокеровані планери,здатні нести на собі 1-2 кг вибухівки для підриву градів?

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Якщо цей ваш коментар побачить хтось з СБУ, то вважайте, що будете у них на гачку :) Так що добре думайте перш ніж пропонувати такі дурниці

cBіт Розумний каже:
Якщо Верховна зрада не прийме закон про зброю - треба зробити прецедент. Все дуже просто. Збираються кількасот чоловіК зі зброєю , запасаються провіантом ( найкраще , консервами), десь близько на 90 днів, знаходять якесь село біля києва, пусте або майже пусте, займають кругову оборону і роблять заяву владі про те,що вони легалізовують зброю на території України, що якщо міліція чи поліція захоче вилучити у них ззброю,вони дадуть відсіч. А допускатимуть лише тих, хто зробить балістичну експертизу для реєстрації зброї. Звичайно, треба мати гранатомети для можливої відсічі українських танків чи бетеерів
Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Характерницькі ознаки і правила

Цитата:
А де українські характерники? Чи вони здатні лише опускати чоловічі достоїнства у беркутівців?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)