Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Волонтери відремонтували і передали армії військовий літак

Категорія:

Спецтема:

Волонтери з благодійної організації "Крила Фенікса", яка допомагає Українській армії, своїми силами відремонтували і передали Збройним силам України військово-транспортний літак Ан-26. Оновлене судно отримало ім'я "Везунчик". На ремонт витратили понад півмільйона гривень – всі гроші благодійники зібрали через соцмережі.

 

На ремонт літака пішло п'ять місяців. До цього, з 2005-го року, він служив "донором" для інших військових і вантажних суден. Механіки вилучали з нього запчастини і ставили їх в інші літаки.

"Зараз він готовий виконувати будь-які завдання: перевезення людей, речей, допомоги. Його місткість – 38 десантників. Він готовий сідати на смугу будь-якої якості", – розповів начальник повітряно-вогневої і тактичної підготовки воєнізованої частини А2215 майор Володимир Родюк. Він також не виключає, що найближчим часом літак можуть відправити в зону АТО.

Передача літака армії відбулася в Музеї авіації у Києві – тут же стартував і другий щорічний фестиваль малої авіації України. На території музею можна побачити різні спортивні, туристичні та легкі літаки – всього близько 30 повітряних суден. Всі кошти, виручені від продажу квитків на фестиваль, підуть також "Крилам Фенікса" для відновлення авіаційної техніки п'ятнадцятої Бориспільської бригади транспортної авіації.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи