Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Олігархи отримують прибутки зі збитків всієї економіки - Лановий (аудіо)

Володимир Лановий, доктор економічних наук, професор, президент Центру ринкових реформ розповів про гібридно-воєнну економіку. Після Януковича ми отримали зруйновану фінансову систему, подавлене підприємництво, виснажені ресурси. Мав місце відхід від ринкових механізмів, коли все здійснювалося централізовано - на догоду окремим кланам і фінансово-промисловим групам. Зараз треба змінити ситуацію принципово. 

Покращення ситуації ми досі не спостерігаємо. Реформ нема. Влада не знайшла механізмів припинення падіння виробництва і зниження зарплат.

Припинення корупції - єдиний засіб повалення режиму олігархів. Валюту в Україні олігархи не тримають, а банки в Україні їм потрібні, щоб отримувати рефінансування від держави. Олігархи не є громадянами України. В них по декілька паспортів. Між олігархами йде міжвидова боротьба.

Якщо ми поборемо корупцію, швидко зникнуть олігархи. Або навпаки: якщо побороти олігархів, швидко зникнуть корупційні схеми. Завжди було відомо, що Україна була виробником висококласної, високотехнологічної зброї. До кінця року очікується економічне падіння на рівні 14%. Такого не було з 1995 року. Падіння туристичної галузі можна оцінювати в 60-80%.

Підприємництва зараз в набагато гіршому стані, ніж базова економіка. Податковий тиск не зменшився, а збільшився. В 4 рази знизилися  продажі автомобілів. З початку року була величезна емісія гривні (80 млрд.). 

Аудіозапис розмови

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи