Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Японія може повернути свої Північні острови Курильської гряди

Японія розглядає можливість повернути окуповані Росією Курильські острови. Японські острови Ітуруп, Шикотан, Кунашир і Хабомаї, незаконно окуповані СРСР в 1945 році, можуть повернутися Японії за тим же сценарієм, завдяки якому Росія анексувала український півострів Крим.

Про це заявила екс-міністр оборони Японії Юріко Коїке. Вона наголосила, що у випадку референдуму на островах Ітуруп, Шикотан, Кунашир і Хабомаї, на яких проживає багато етнічних українців, їх територія цілком імовірно могла б повернутись до складу Японії, повідомило Радіо24 з посиланням на by24.org.

«Як скрізь в Росії, жителі Курильських островів стали бідняками, які потерпають через дії непрофесійного та корумпованого уряду. За іронією долі, серед теперішніх жителів Курил дуже багато етнічних українців. Цікаво, якби, приміром, на острові Ітуруп, де українці становлять близько 60% населення, відбувся референдум про приєднання до Японії, Володимир Путін визнав би його результат так само легко як в Криму?» - заявила екс-міністр Коїке.

За словами політика, Японія має намір максимально щільно співпрацювати з рештою держав «Великої сімки», щоб «амбіції безрозсудного Путіна перестали нести загрозу іншим регіонам України».

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Якщо там 60% українців, то можна приєднати до України :)

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Якщо там 60% українців, то можна приєднати до України :)

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)