Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Що Путін пообіцяв Меркель в обмін на здачу України

Спецтема:

Заява канцлера Німеччини про те, що Україна повинна домовлятися з бойовиками про перемир'я самостійно - стала громом серед ясного неба для всіх нас. Багато хто почав шукати конспірологічні причини, почали говорити про те, що Путін пообіцяв Меркель і т.д. Насправді - Путін не міг нічого їй пообіцяти. 

І суть усних домовленостей може зводитися лише до того, що Росія не буде претендувати на сусідні області і зупиниться на Донбасі. Говорити про щось інше - просто смішно. Знижка на газ? Навряд. Дозвіл на участь в розробці газових чи інших родовищ Росії? Можливо, але малоймовірно.

Насправді Путіну нема чого пропонувати Меркель, крім дружби проти США. Але настільки демонстративно Меркель не зможе розвернутися.

Заява Меркель була зроблена від безвиході. Вона розуміє, що вести переговори з Путіним нема сенсу, бо він бреше. Тиснути санкціями третього рівня, вона все ще не готова. Всередині Німеччини теж багато хто не розуміє, навіщо так активно вступатися за Україну.

Меркель прийняла рішення все звалити на Україну - Ваша проблема, ви її й вирішуйте. А ми (німці, французи, та ін.) поки почекаємо і подивимося. Якщо Путін зовсім знахабніє - придумаємо якісь квазірішення. Якщо трохи заспокоїться, то спробуємо про щось домовлятися.

Ангела Меркель - розумний і досвідчений політик. Вона не може не розуміти, що така позиція ні до чого хорошого не призведе. Але сьогодні вона вирішила знову почекати - війна далеко, воюють на чужій території. Хай цим, якщо захочуть, займуться американці. Вона ж, з виглядом добропорядної дами буде говорити про проблеми української влади. І очевидно мовчазно підтримає створення Придністров'я-2. Адже Путін їй пообіцяв, що далі рухатися не буде.


З коментаря на espreso.tv:

Путін мабуть нічого не обіцяв Меркель, просто Меркель сіла, порахувала і зрозуміла, що Німеччина не може вводити санкції, бо її економіка ляже, плюс ситуація з економічною конкуренцією в світі і тиском США. До того ж Путін дав дешевший газ, що саме й цікавить німецького виборця. Західний політик залежить від виборця, а виборець залежить від ціни на газ...

До того ж тупа путінська пропаганда робить своє: на заході пересічний мешканець просто не розуміє, що відбувається в Україні, про яку він майже нічого не знає (а от Росію знає куди більше - це діюче кліше). Наші ж медіа не виходять в достатній кількості іншими мовами.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Останні 100 років свідчать про те, що в Європі друзів України нема. Німеччині масони добряче промили мізки, тому Німеччина початку ХХ століття померла і реанімації не підлягає.

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Останні 100 років свідчать про те, що в Європі друзів України нема. Німеччині масони добряче промили мізки, тому Німеччина початку ХХ століття померла і реанімації не підлягає.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Володимир має рацію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Так, схоже на це. Німеччина капітально зазомбована і значною мірою підкуплена Росією. Тож нині ЄС і Росія є геополітичними союзниками, зацікавленими в тому, щоб розділити Україну. Активні торги полягають у розмірі частки кожного хижака. Хто їм у цьому заважає - це Україна і США.
Вихід у тому, щоб Україна набула статусу озброєного до зубів нейтралітету під протекторатом США - гаранта Будапештського меморандуму.
Для посилення цього проекту доцільно створити Балто-Чорноморський союз з Україною, Польщею, Литвою і Латвією, в перспективі - Білоруссю, Чехією, Словаччиною, Хорватією, Швецією.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!