Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна створила БТР, проти якого безсила російська армія (відео)

Світ:

6 травня прем'єр-міністр Украіни Арсеній Яценюк привіз чотири "Буцефала" нашим воїнам у Слов'янськ.

Сюжет Алли Мазур (відео)

 

 

"БТР-4" - це справжня назва "Буцефалів". Вони - 100-% український продукт з трьома принциповими перевагами.

По-перше - цей бронетранспортер унікальний за своїми технічними характеристиками. Він може легко модифікуватися від практично непробивною броні до полегшеного варіанту для швидкого пересування. Такі метаморфози дозволяє інноваційне компонування: водій розміщений попереду, двигун - посередині, а загін десанту розташовується позаду. Так набагато безпечніше виходити, коли противник веде вогонь.

"Буцефал" може стріляти гранатами, ракетами і протитанковими снарядами. Вражає цілі на землі, воді і в повітрі. Ця машина, яку відразу зарахували до еліти світового ринку "БТР", - коштує лише півтора мільйона доларів, що в 5 разів дешевше найближчого європейського конкурента.

В "БТР-4" українці геть відмовилися від радянських лекал і комплектуючих з Росії. Тому "Буцефал" виявився найбільш неприємною українською зброєю для військової промисловості сусідів. Ще 38 таких бронетранспортерів незабаром отримає Нацгвардія заради того, щоб зберегти життя і воїнів, і тих, кого вони прийшли захищати.

Алла Мазур,  ТСН.Тиждень


Доповнення "в тему":

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк 7 травня побував у таборі антитерористичної операції в районі міста Слов'янськ Донецької області, де поспілкувався з бійцями і передав їм перші чотири з 42 БТР-4Е, придбані по спецпрограмі уряду для спецпідрозділу "Омега" Національної гвардії України.

 

 

Снайпери внутрішніх військ "Омега"

Як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну, прем'єр вручив бійцям нагородну вогнепальну зброю, годинник, заохочувальні відзнаки Міноборони "За військову доблесть", почесні грамоти Кабміну. Ряду бійців антитерористичної операції позачергово присвоєно військові звання.

"Від імені уряду України хочу вам сказати велике спасибі і низько вклонитися за те, що ви під кулями йдете захищати країну. Вам велика шана за вашу звитягу, перемогу і волю ... Сьогодні для мене дуже важливий день, тому що я потиснув руку кожному з вас", - сказав Яценюк.

Глава уряду також зазначив, що, незважаючи на складні умови в країні, Кабмін знаходить можливість підтримати армію фінансово, матеріально і технічно. "Ми боремося за країну та її майбутнє. Дякую особовий склад Збройних сил України, Національної гвардії, МВС, СБУ за боротьбу, за доблесть, за силу. Перемога буде за нами", - заявив Яценюк.

Офіційний статус учасника бойових дій

6 травня Верховна Рада надала учасникам антитерористичної операції офіційний статус учасника бойових дій.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, пане Арсене за цю інформацію! Тепер треба, щоб жодну з таких машин не захопив ворог.

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, пане Арсене за цю інформацію! Тепер треба, щоб жодну з таких машин не захопив ворог.