Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

В американському штаті Канзас зняли обмеження на придбання та носіння зброї

Категорія:

Законодавці в американському штаті Канзас проголосували за скасування заборони на придбання та носіння вогнепальної зброї. Тепер закон має підписати губернатор Сем Браунбек, котрий є відомим прихильником прав на зброю.

Законопроект був ухвалений більшістю голосів у верхній та нижній палатах парламенту штату. Якщо він набуде чинності, мешканці Канзасу зможуть вільно купувати, зберігати і носити зброю на території штату. З усім тим, в громадських місцях як і раніше не можна буде відкрито носити зброю.

Прихильники права на носіння зброї тріумфують. Вони вважають, що таким чином їм вдалося відстояти свої конституційні права.

Нагадаємо, що Друга поправка до Конституції США дає громадянам право на зберігання і носіння зброї.

Однак супротивники закону нагадують про випадки стрілянини в громадських місцях і школах, що стали частішими по всій країні, в результаті загинули десятки людей, серед них і діти. Саме через ці трагічні випадки Федеральна влада США розглядає різні варіанти посилення правил щодо придбання та зберігання зброї.

Тим часом Національна стрілецька асоціація США нещодавно повідомила про те, що для відвернення випадків насильства із застосуванням вогнепальної зброї, в 43 штатах були значно обмежені можливості місцевої влади у регулюванні права на зброю.

У той же час представники асоціації підтримали рішення законодавців Канзасу, наголосивши, що цей випадок стане прикладом для інших американських штатів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Є в кого переймати досвід. Наразі бачу варіянт самоозброєння нації всупереч законам, а потім поставити сучасну псевдовладу перед фактом.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Коментарі

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Є в кого переймати досвід. Наразі бачу варіянт самоозброєння нації всупереч законам, а потім поставити сучасну псевдовладу перед фактом.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.