Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 29
  • Переглядів: 31

Про жінку, якій не буває холодно

Світ:

У Тольятті вона така одна. Миловидна дама, яка цілий рік, навіть в тріскучі зимові морози і завірюху, ходить по вулицях у легкому літньому одязі. При цьому не хворіє і має квітучу зовнішність. Спочатку можна подумати, що їй років 20-25, але наша героїня значно старша, у неї доросла дочка. Перехожі в зимових куртках здивовано зупиняються, проводжаючи поглядами мініатюрну тендітну даму, яка легкою ходою йде по засніжених вулицях.

Багато підходять, запитують: що сталося? Пропонують одяг або підвезти на машині. Вона з посмішкою відповідає, що все в порядку - просто у неї таке здоров'я. Від охочих дізнатися, як у неї це виходить, та й просто познайомитися, немає відбою. Цілком можливо, що мешканка Тольятті така одна на всю Росію або навіть на весь світ. 

Знайомтеся: Галина Кутерева, помічник вихователя дитячого садка № 67 з символічною назвою «Радість». Про себе вона розповідає неохоче, соромлячись цього і вважаючи, що краще розповісти про тольяттінського лікаря-психотерапевта, завдяки якому її життя помінялося на 180 градусів. Але про все за порядком.

- Взагалі я народилася на Донбасі, біля Азовського моря. Я з півдня і дуже люблю тепло, - розповідає Галина. - У Тольятті приїхала в 1982 році за направленням після хіміко-механічного технікуму. Спочатку працювала на «Фосфорі», але недовго. З 1986 року, коли віддала дочку в сад, працюю помічником вихователя.

- Те, що ви ходите без зимового одягу - це ви так загартовуєтеся?

- Ні, хоча я роблю процедури загартовування теж - приймаю контрастний душ. По вулиці я так ходжу, бо мені не холодно. Взимку мені не холодно, влітку не жарко, коли всі втомлюються, я продовжую працювати, перекурів мені не потрібно - ось такий у мене організм.

- Що відчуваєте в мороз?

- Легке поколювання, ніби літній спекотний день і дме свіжий вітер. Чим сильніше мороз і завірюха, тим мені краще.

- І яку найнижчу температуру ви можете перенести?

- Не знаю, але всю минулу зиму я ходила в літньому одязі й почувалася добре.

- А якщо дощ?

- Коли дощ , я не ховаюся - мені добре. Деякі звертають увагу на те, що я в босоніжках ходжу і по калюжах, і по снігу. І думають, що в мене мерзнуть ноги. Ні - сніг тане на моїх ногах. У мене покращилися слух, нюх, зір - я зняла окуляри. Поліпшилася пам'ять.

- Ви така ефектна жінка, а волосся у вас з сивиною. Ви не хочете їх зафарбувати?

- Ні, це навмисно, щоб було видно, скільки мені років. Раніше у мене було більше сивого волосся, зараз стало менше. Косметикою я теж не користуюся. Обличчя та волосся я мию тільки водою. У моїй зовнішності немає нічого штучного, вона повністю натуральна.

- Як ви всього цього досягли?

- Як і у багатьох людей, далеко не в зрілому віці в мене з'явилися дуже серйозні захворювання. Від лікування у лікарів толку було мало: допомога була тимчасова, хвороби не йшли,  а з роками загострювалися. Я стала шукати інші способи одужати. Займалася самолікуванням, в тому числі глиною, але всі ці методи стійкого результату не дали. У 1989 році я дізналася, що є один тольяттінський доктор - тоді він проводив сеанси в кінотеатрі «Буревісник». Я побувала на них, і тоді у мене пройшло багато захворювань, а також страхи і залежності.

Відчувши поліпшення, я зажила колишнім життям, але час ішов - з'являлися нові хвороби, нові проблеми. До 2005 року хвороби так мене змучили, що я знову згадала про доктора, стала його шукати - і знайшла. З цього часу я вже твердо вирішила змінити свій спосіб життя, своє ставлення до всього, що мене оточує. Я повністю одужала, і не тільки це - мій організм омолодився. Щоб прийти до цього, я стала іншою людиною.

- У чому ж полягає лікування ? Що ви в собі змінили?

- Вся система лікування побудована на добрі. Коли людина добра, доброзичлива і в гарному настрої, вона здорова. Коли є здоров'я - є довголіття. Людина повинна любити світ і жити в гармонії з ним. Я полюбила життя і хочу жити. Я знаю, для чого живу - щоб бути доброю, доброзичливою і кожен день робити добро. Мої душа і тіло стали чистіше і світліше.

- Ходити по вулиці роздягненою - це теж частина практики?

- Так. Річ у тім, що на холоді людина затримує дихання. При цьому кров підходить до хворих органів, і організм сам починає видужувати. Судини стають чистими, еластичними, кров починає циркулювати легко і вільно. Затримку дихання ми робимо кілька разів на день. Також я ходжу на колінах 400 кроків на день, тому що під колінами знаходяться точки довгожительства, і людина позбавляється багатьох хвороб: одужують хребет, суглоби, кишківник і так далі. Будь-яка людина може прожити сто років. «Чоло»-«вік» - для кожного чола визначений вік. Для цього треба очищати свою душу, бути добрим і доброзичливим. Що побажаєш комусь - то буде й тобі.

- Ціле вчення ...

- Так, лікує насамперед слово. «Словом можна вбити, словом можна врятувати, словом можна полки за собою повести...» Ми лікуємося і словом і думкою, тому що думка матеріальна. Ось тому потрібно вчитися правильно говорити й думати, стежити за своїми словами. І слова і думки мають силу. Думку ми не чуємо, але наша душа її сприймає, і коли про людину думають з любов'ю - це його підтримує.

- А харчуватися ви теж стали по-іншому?

- Так, я практикую роздільне харчування і один раз на тиждень відмовляюся від їжі, щоб організм відпочивав. У цей день я п'ю воду.

- Те, що ви оздоровилися, помолодшали - це не межа? Ви можете ще чогось досягти?

- Так, звичайно. Іноді мені кажуть: якщо ти одужала, навіщо тобі займатися цією системою далі? Річ у тім, що я хочу бути здоровою і щасливою, і хочу допомогти в цьому іншим людям.

- Для чого?

- Для того, щоб мої діти, онуки, правнуки і праправнуки жили довго і щасливо і щоб їм скрізь і всюди зустрічалися добрі і доброзичливі люди. Всі люди повинні любити один одного. Я хочу, щоб любов і вдячність були притаманні кожному - саме це дає здоров'я і успіх.

- А як ваші рідні ставляться до ваших занять здоров'ям?

- Чоловік мене підтримує, розуміє і сам практикує цю систему. У нього були проблеми по онкології, але завдяки цій практиці вони пройшли - пухлина зникла. Через 10 днів, коли він прийшов до онколога, лікар сказав: «Якби я сам цього не бачив, а хтось мені розповів, я б не повірив». Моя дочка - лікар-психіатр. З медичною освітою їй складно повністю прийняти, що все, чим я займаюся, - благотворно. Водночас, бачачи результат - моє здоров'я, вона теж багато в чому підтримує мене.

- А від чого людина хворіє? Від того, що зла?

- Від заздрості, ревнощів, злості, дратівливості. Проблеми і хвороби - від неправильного погляду на життя. Ми неправильно ставимося до життєвих обставин. Зараз люди так захоплені виживанням, що забувають про те, що треба не виживати, а жити. Життя - це захоплююча подорож, в якому ми повинні радіти, жити й відпочивати. Якщо ти не хочеш працювати - полюби роботу, і в тебе її не буде. Ти будеш ходити на неї як на свято.

- Які ваші подальші життєві плани?

- У мене їх дуже багато. І я збираюся прожити понад сто років - без хвороб, довго і щасливо. Я в це дуже вірю.

- А ті хвороби, які у вас були, вам не завадять?

- Тої мене, яка багато хворіла, у якої було багато проблем, - вже просто нема. Я абсолютно інша, я народилася заново. Всі мої погляди змінилися.

- Ви були більш негативно налаштованою?

- Я була слабкою - і здоров'ям, і духом. Я неправильно дивилася на життя. Мені здавалося, що те, що я роблю, це добро. Але це було не добро. Я намагалася прожити не своє, а чуже життя, і це було неправильно. Кожен має проживати своє життя, йти своєю дорогою. Тепер я допомагаю людям правильно дивитися на життя, і мені треба обов'язково жити більш як сто років довго і щасливо, щоб здійснювалися мої мрії та бажання.

Наші інтереси: 

Пізнаємо приховані можливості. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво! Цієї зими мені також було тепло лише футболці та джинсах, коли вода мала трохи криги. Але лише за відсутності вітру.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Дякую. Світло це істина.

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Неоантропи не боялися холоду. Ця енергетична самодостатність неоантропів пояснює загадковий феномен освоєння ними нових територій аж до приполярної кромки – не зважаючи на похолодання і бідність харчових ресурсів. «На популяцію людини європеоїдного типу та її розвиток в межах Руської рівнини зледеніння не мали помітного впливу. Поселення множились, популяція розросталась...» https://www.ar25.org/node/21907

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Людимир Головань.
0
Ще не підтримано

Правильний лікар - чудовий результат. Не лікувати, а допомагати ставати і бути здоровими -правильне лікування. Так само і з освітою - не навчати, а допомагати розкривати свої таланти - виховувати "відкривати те, що сховане"

Будьмо!

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Колись давно практикував 10денне голодування впродовж приблизно місяця після цього не відчував холоду, якраз в той час випало багато снігу, приїхав в село і був 28 градусний мороз - пізно ввечері впродовж десь 20 хвилин в одних трусах гуляв босим по снігу: взагалі не відчував холоду і було дуже радісно, незвично і приємно

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, Оленко, за гарну публікацію!

Зображення користувача Улько Коломийський.
0
Ще не підтримано

"Коли людина добра, доброзичлива і в гарному настрої, вона здорова. Коли є здоров'я - є довголіття. Людина повинна любити світ і жити в гармонії з ним. Я полюбила життя і хочу жити. Я знаю, для чого живу - щоб бути доброю, доброзичливою і кожен день робити добро. Мої душа і тіло стали чистіше і світліше."- Золоті Слова !

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

1. Стаття нагадала про Порфирія Іванова.
2. Стосовно точок під колінами виникають асоціації з третьою і четвертою вправами тібетської ритуальної гімнастики.
3. Як прізвище лікаря, що спрямував Галину Кутереву на шлях істинний?

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

"Життя - це захоплююча подорож, в якому ми повинні радіти, жити і відпочивати. Якщо ти не хочеш працювати - полюби роботу, і в тебе її не буде. Ти будеш ходити на неї як на свято."
Послідовники Порфірія Іванова вже давно поширють знання і досвід на Луганщині

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Перехід білої людини до раси-IV - це повернення до свого первинного, природного стану.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво! Цієї зими мені також було тепло лише футболці та джинсах, коли вода мала трохи криги. Але лише за відсутності вітру.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!