Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ерік Шмідт і Джаред Коен у книзі "Новий цифровий світ" змалювали бачення майбутнього від Google

Вже в наступному десятилітті число так званих віртуальних особистостей перевищить реальне населення Землі, що створить "проблему" для влади багатьох країн. 

Інформація уряду, розкрита Едвардом Сноуденом, про те, що американські спецслужби ведуть велике стеження за громадянами в Мережі, може в недалекому майбутньому виявитися нормою, яку просто не буде сенсу засекречувати. Вже в наступному десятилітті число так званих віртуальних особистостей перевищить реальне населення Землі, що створить "проблему" для влади багатьох країн. Вирішивши, що таке "підпілля" у вигляді тисяч анонімних, безконтрольних і неперевірених віртуальних громадян - занадто ризиковане, вони, швидше за все, захочуть дізнатися, хто насправді ховається за кожним інтернет-аккаунтом. Цілком можливо, що уряди вимагатимуть верифікації на державному рівні, щоб таким чином посилити контроль над віртуальним простором.

Таку перспективу бачать голова ради директорів Google Ерік Шмідт і глава Google Ideas Джаред Коен у книзі "Новий цифровий світ".

Майбутнє, переповнене віртуальними особистостями - носіями величезних масивів інформації, має в собі низку серйозних небезпек. І головна з них - небезпека втрати контролю над персональною інформацією, вважають автори. У більшості з нас і зараз є мережеві "двійники" - ті, ким ми самі є в соцмережах, блогах та інших облікових записах. Але по-справжньому конфіденційна або особиста інформація залишається прихованою від сторонніх очей.

У майбутньому ж на реальну особу все більший вплив стануть чинити віртуальна діяльність і контакти в інтернеті. "Детально документоване минуле почне визначати наші перспективи, і ми втратимо контроль над тим, як нас сприймають інші", - попереджають експерти галузі.

Одночасно зросте ймовірність несанкціонованого доступу до персональних даних, їхньої крадіжки або маніпулювання ними. Через це автори передбачають "пишний розквіт галузі, пов'язаної із захистом персональних даних та репутації". Такий бізнес існує й сьогодні: є спеціальні компанії, які за допомогою різних методів можуть швидко видалити з Мережі небажаний для їхніх клієнтів контент або мінімізувати збиток від його появи.

Більше того, на думку керівників Google, "онлайн-особистості матимуть настільки високц цінність, що їх - реальні чи вигадані - можна буде купити на чорному ринку". Вони стануть продаватися у комплекті з усією необхідною інформацією: записами в лог-файлах інтернет-провайдерів, фіктивними "френдами" та даними про покупки - тобто всім тим, завдяки чому будуть виглядати правдоподібно. В їхній покупці можуть бути зацікавлені багато хто - від злочинців до дисидентів.

Відповідно, з'явиться і новий вид страхування: можна буде застрахувати свою онлайн-особистість від крадіжки і злому, помилкових звинувачень, зловживань і несанкціонованого привласнення.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Це означає, що зафіксована пошуковиками діяльність (справжня або вигадана) людини в інтернеті може стати важливішою для користувачів інтернету, чим реальна людина.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Скоріше всього, буде інше вирішення проблеми: створення альтернативних мереж - етнічних, конфесійних, за інтересами тощо.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Прошу розшифрувати цю фразу. Дякую. "Детально документоване минуле почне визначати наші перспективи, і ми втратимо контроль над тим, як нас сприймають інші", - попереджають експерти галузі.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Це означає, що зафіксована пошуковиками діяльність (справжня або вигадана) людини в інтернеті може стати важливішою для користувачів інтернету, чим реальна людина.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

є кілька фільмів про цифровий слід, і як дослідження на цю тему можна використати

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.