Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів розкрив власників 100 тисяч офшорів

Пошук на сайті можна здійснити за прізвищами та адресами офісів компаній. Зокрема, при пошуку в базі даних по слову Ukraine, з'являються дані про 155 адреси.

Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) розмістив на своєму сайті базу даних про власників офшорів на Британських Віргінських островах, щоб кожен міг знайти прихованих бенефеціарів компаній, трастів і фондів.

Ця база складається з інформацією двох великих реєстраторів офшорів - Portcullis TrustNet (Сінгапур) і Commonwealth Trust Limited (Британські Віргінські острови) - за більш ніж десятирічний період, яка опинилася в розпорядженні ICIJ.

Об'єднана база тепер доступна для всіх. Вона містить імена десятків тисяч реальних власників офшорів.

Пошук на сайті можна здійснити за прізвищами та адресами офісів компаній. Зокрема, при пошуку в базі даних по слову Ukraine, з'являються дані про 155 адреси.

Консорціум зі штаб-квартирою у Вашингтоні, що поєднує 160 журналістів з 60 країн, почав власну перевірку так званих "податкових оазисів". Потім до розслідування підключилися ЗМІ з 46 країн. На початку квітня ЗМІ опублікували дані про офшорну мережу на Британських Віргінських островах, Островах Кука, Кіпрі, Швейцарії, Панамі, Гонконзі, Сінгапурі. Мережу використовували для уникнення податків і приховування сумнівних доходів 130 тисяч людей із 170 країн, зокрема, бізнесмени, торговці зброєю, чиновники вищого рангу, військові.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи