Зображення користувача Прес-служба ILLARIA.
Прес-служба ILLARIA
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Не кожен українець може так співати українські пісні

Коментар Ілларії стосовно заяви переможця "Голосу країни". Текст є зверненням Ілларії, в якому співачка описала міркування та ставлення до останніх подій на Голосі країни, висловила особисту позицію в питаннях релігії, культури та національності.

Буду говорити відверто, я вболіваю не конкретно за якусь команду, а за конкретну людину завжди. Тут мені хочеться, щоб люди підтримували в першу чергу талант, а потім вже умовності, такі як приналежність до країні, до статі.

Коментар ILLARIA стосовно заяви учасника "Голосу країни"

 

Стосовно учасників суперфіналу шоу «Голос країни. Все по-чесному» можу сказати, що рішення глядачів і жюрі ми не будемо обговорювати, все сталося як сталося. В суперфінал вийшли достойні люди. Щодо головних претендентів хотілося б сказати, що дуже правильно пройшли, як на мене, учасники від усіх команд. Це були справді найсильніші люди, у суперфінал потрапили, безумовно, найдостойніші. І прекрасні виступи були у всіх. Я жалкувала, що на першому етапі вибув Тарас Мельник. Тому що він був сильний музикант, хороший співак. Хотілося б теж, щоб Тіні Кароль пощастило з учасником, її конкурсантів було якомога більше, але з кращих потрібно було вибирати кращих. Потім вибув учасник Олега Скрипки, я теж вважаю його хорошим музикантом. Він мені нагадав чимось Назара Савко. Як на мене, той самий типаж і дуже схожий тембр голосу. Можливо це випадково, а може справді Олегу подобаються такі голоси. І мені було приємно, що у фіналі прозвучала пісня «Країна мрій». Дует, який я мріяла колись заспівати зі своїм тренером у фіналі. Тому я залюбки підспівувала.

Але, буду говорити відверто, я вболіваю не конкретно за якусь команду, а за конкретну людину завжди. Тут мені хочеться, щоб люди підтримували в першу чергу талант, а потім вже умовності, такі як приналежність до країні, до статі.  Я б не хотіла щоб людей взагалі на сугубо мистецьких конкурсах обирали за гендерним принципом, або за принципом національної  приналежності, або за віком. Тому що, якщо це талант, він має бути підкреслений і обраний, якщо ми обираємо з мистецького погляду, а не вибору країни. В суперфінал потрапили дуже достойні учасники. Можу сказати, що Аня дуже хороша виконавиця, мені здається що в неї все-таки є якась, може початкова, музична освіта, тому що вона співає доволі грамотно. І не зважаючи на те, що вона молода дівчина, вона глибока. І це не можна було не підкреслити. Але вважаю, що більшим українцем і більшим музикантом проявив себе Отар Немсадзе. Тому що такої кількості україномовних пісень на проекті мабуть ніхто не співав. І вияв такої поваги від людини, яка приїхала з іншої країни… Країни, до речі, побратима, адже українці і грузини дружать одні з одними. У нас спільна релігія.  У нас милозвучні мови. Україна дуже гостинна країна, ми завжди радо приймали людей.  Дуже правильно сказав Святослав Вакарчук про символів інших культур, які початково були громадянами інших країн, уродженими. Я не хочу повторювати ці слова. Але вони точні, хоча й не враховують національної близькості. І мені було шкода, що деякі учасники проекту відверто висловлювалися стосовно приналежності до національності. Вважаю, що ми достатньо культурна країна, освічена країна, ми маємо приймати людей за талантом, а не упередженнями. Оцінювати талант як він є.  Інакше, вважаю, не треба було брати таких учасників як Отар Немсадзе на самому початку. Блез Малаба співав прекрасно «Думи, мої думи» українською так, що викликав у мене сльози і відчуття. І так душевно співав українських пісень. Не кожен українець може так співати українські пісні. І, якщо ми хочемо потрапити в Європу , ми мусимо бути європейцями – приймати усіх, маємо ставитися до усіх людей з повагою.  

Тому, приймемо ж той факт, що Отар Немсадзе був найсильнішим фіналістом. Треба пишатися, що такі люди приїжджають до України за визнанням. Можу сказати, що майже всі учасники фіналу приходили до мене на концерт, у нас була можливість поспілкуватися. Це приємні люди, дуже талановиті, вони уважні до музики, до кожного звуку. Насправді, кожен хоче стати визначним митцем, і тому вони відкриті до експериментів. Отар, на мою думку, довів, що люди дуже швидко можуть змінювати амплуа. Якраз Немсадзе той музикант, який не боявся змінювати амплуа, виконувати різні жанри, міг співати різними мовами та  виконувати українські пісні з такою душевною біллю, що нам би ще в нього повчитися. Це заслуговує окремої уваги. Те, що людина з такою повагою відноситься до українського народу. 

Я скажу так: минулого сезону була подібна ситуація з Нілуфар, яка, як на мене, була одна з найсильніших вокалісток. Врешті, вона перемогла в Новій хвилі минулого року. Але вона відверто плакала через те, що їй багато писали неприємних шовіністичних речей. Мені дуже хотілося б, щоб ми цей момент пережили нарешті, і стали однією інтер-/над- національною спільнотою. «Голос країни» - це той проект, який дозволяє інтегрувати хороших музикантів в Україну. І після тої пісні, яку співав Отто у фіналі, було таке відчуття, що його бабусі або дідусі жили там, на лемківщині. Вона йому настільки давалася. І він настільки пройнявся нею. Взагалі вважаю, що етнічні мотиви усіх народів пов’язані між собою. Своєю творчістю я намагаюся це довести. Тому що я також не чистокровна українка. І я теж не мала з дитинства української освіти, і отримати її було моїм особистим бажанням як киянки, як людини, яка тут живе. Так само Отто. Він приїхав в Україну. Він розумів що він приїхав сюди і хоче стати носієм української культури. І я пишаюся та захоплююся такими людьми.

Він викликає потужне почуття гордості. Окрім того, нашій сцені дуже не вистачає мужніх виконавців, тим паче таких високих музикантів, тому що він ще й мультиінструменталіст. Він прекрасно грає на різних інструментах, окрім того що співає з надривом, з душею. Дуже хочу з ним попрацювати, вже думаю, яку пісню йому запропонувати. Я думаю, що поки він хоче побути трошечки з родиною, його довго не було в рідній країні. Це дуже складне питання, так виходить, і у нас є приклади: щоб стати визнаним тут, треба десь пошукати щастя у світі. Як-от Олег Скрипка жив у Франції, дуже багато подорожує і Святослав Вакарчук, і Руслана довгий час працює не в Україні. І такий символ як Квітка Цісик, яка вважається еталоном української пісні, вона взагалі тільки раз потай була в Україні. І жодного разу не давала концерт. Тому мені б хотілось щоб Отто пощастило і в своїй країні, щоб його визнали і поважали як справжнього митця. А українці ставилися як до свого і не дивилися йому у паспорт, були максимально толерантними. На мою думку, який паспорт – це не має ніякого значення, так само можна вдягти вишиванку і не бути українцем. А можна не вдягати на себе символи, а просто вийти і просто заспівати української, щоб усіх «розірвало» на шматки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

В Україні здійснюється проект звільнення України від українців і формування тут "політичної нації". Один із напрямків - розмивання української ідентичності. Нам постійно нав’язують думку, що українцем можна вважати будь-кого, незалежно від його раси, культури і кольору шкіри.

У цьому небезпека для українського народу, який ще не має своєї національної держави. Тому українці іноді гостро реагують на таке нав’язування їм толерантності до чужого. Це нормальна захисна реакція, і за це їх не варто засуджувати.

При цьому ми розуміємо, що люди різного походження, які відчули щиру любов до української культури, скоріше всього у попередньому житті були українцями. І цю їхню любов ми вітаємо й цінуємо.

Якщо негр раптом відчує себе українцем, то він може ним стати - у наступному житті. І це йому треба доброзичливо пояснити, адже народ - це нащадки одного роду, це рідна кров, рідна генетика.

Щодо Ілларії, то вона українка, бо є носієм українського духу і арійської генетики.

Різні народи мають багато талановитих людей, і кожен народ підтримує своїх. Українці також передусім повинні підтримувати українців, бо в цьому світі окрім українців їх більше ніхто не підтримає.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Особисті враження:

Цитата:
більшим українцем і більшим музикантом проявив себе Отар Немсадзе

Угу. Коли співав "Очи чорные"

Та конкретно йому, до укр.нар.творчості - як мені до китайської...
А темперамент і хрипи-ржання у укр.НАР,піснях -- це що взагалі таке?

Може він і визначний співак, але краще йому поки що народних творів не виконувати... Хоче навчитись говорити і співати українською - хай вчиться, тоді співає. А то влаштували, дійсно, цирк.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Не дивився те шоу. Принципово не дивлюсь двомовні вистави. Мені в першу чергу цікаві талановиті українці, що співають українською мовою. Інших знайти легко: вони валяються на кожному телеканалі - можна брати скільки вуха витримають.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Я не розумію, навіщо ця стаття на НО? Хто її дав? Невже НО переймається гламурними телевізійними конкурсами. Я дивилася це шоу. Але вважаю, що дивитися і коментувати це шоу - особиста справа кожного, але не справа НО! Не для НО це давати такі розлогі псевдоаналітичні статті!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Згоден.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Петро Підкова.
0
Ще не підтримано

Повністю ЗГОДЕН!

Підкуємось браття, знаннями вишніми!

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Стаття подана прес-службою Ілларії, з якою у нас домовленість на публікацію матеріалів. Здається, це коментар співачки на нещодавні події.., і бачення співачки національності, релігії, ставлення до толерантності, нації, укр.мистецтва. Інтерв"ю несло-б ту саму інформацію, тільки у формі діалогу. Умовно, можна розділити статтю на 2 теми: 1) ставлення і обговорення Оттара. і 2) світогляд і громадська позиція співачки. Ілларія одна з небагатьох сучасних співачок, які вміють говорити. Зі статті видно, що про 2) співачка "повелась" на популістські стереотипи. І ви можете аргументувати ті місця, які вам здаються хибними. Це буде конструктивний діалог.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Богдане, коментар Іларії про те, що багато хто не бачив і не чув. Якщо це так важливо подати на НО коментар Іларії (в чому я дуже сумніваюся), треба хоча б написати підводку і пояснити коротко, що був конкурс і т.д. і т.п. А взагалі матеріал настільки неякісний, що його можна було б і не давати. Жодний редактор не взяв би цей матеріал.

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

ВБ
А те, що не грамотно і не освідчено - то це не до редактора) Текст - висловлювання особистості. Якби я переробив-би текст до стану "цукерки", то це вже не було-б зверненням Ілларії.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Богдане, Ви так і не зрозуміли, що я маю на увазі :-(

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Я просто боюся, щоб НО не перетворився на якийсь ЖЖ (в кращому разі).

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

"Голос країни" не є голосом моєї країни. Засилля чужинської мови та цінностей робить його нецікавим. Ба, навіть, шкідливим. При цьому жертвами є всі: глядачі, учасники, тренери. Виграє лише "бабло".
Щодо зайд. Назва шоу не відповідає змісту. Як би "Голос лунає в Україні" (міжнародний конкурс) - то хай лунає.

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

?Якщо людям дається можливість реєструватись і створювати блоги, то може не варто і перейматись? Адже блогер несе відповідальність за якість матеріалу, а читачі мають можливість його оцінити.

Зображення користувача Сергій Остапенко.
0
Ще не підтримано

Хай Буде!

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Підтримую

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Блоги на НО можуть вести гравці, а не прес-служби. Прошу змінити ігрове ім"я згідно з правилами гри.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Цей матеріал мав би залишитися звичайним блоговим записом, тобто висловленням суб’єктивної думки автора, а не якоїсь прес-служби. Підпис "прес-служба" передбачає, що це має бути продуманий, виважений матеріал.

Помилка музичного редактора в тому, що він витягнув ці суб’єктивні нотатки на першу сторінку сайту.

В цілому цей матеріал спрацював проти Ілларії. Якщо це її думки, то я розчарований.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

В Україні здійснюється проект звільнення України від українців і формування тут "політичної нації". Один із напрямків - розмивання української ідентичності. Нам постійно нав’язують думку, що українцем можна вважати будь-кого, незалежно від його раси, культури і кольору шкіри.

У цьому небезпека для українського народу, який ще не має своєї національної держави. Тому українці іноді гостро реагують на таке нав’язування їм толерантності до чужого. Це нормальна захисна реакція, і за це їх не варто засуджувати.

При цьому ми розуміємо, що люди різного походження, які відчули щиру любов до української культури, скоріше всього у попередньому житті були українцями. І цю їхню любов ми вітаємо й цінуємо.

Якщо негр раптом відчує себе українцем, то він може ним стати - у наступному житті. І це йому треба доброзичливо пояснити, адже народ - це нащадки одного роду, це рідна кров, рідна генетика.

Щодо Ілларії, то вона українка, бо є носієм українського духу і арійської генетики.

Різні народи мають багато талановитих людей, і кожен народ підтримує своїх. Українці також передусім повинні підтримувати українців, бо в цьому світі окрім українців їх більше ніхто не підтримає.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Якщо людина іншої крові відчула себе українцем, то нехай крім свого того святого відчуття вона має повагу до українців і совість, та не витісняє українців з України. Тут талантів вистачає своїх із надлишком навіть.

VAKULA