Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

За що має сісти Анатолій Гриценко

Світ:

«Докладемо максимум зусиль задля того, щоб він сів», - однозначно заявили в УНІАН майор запасу, військовий журналіст Ігор Рудич, екс-співробітник ГРУ України Петро Недзельський, екс-ревізор Міноборони Остап Осінчук і екс-заступник начальника Академії Збройних Сил Сергій Мосов. Заявили - і надали ряд зібраних фактів і доказів щодо діяльності екс-міністра оборони Анатолія Гриценка.
 

Офіцери вже подали свої заяви щодо знищення 1500 ПЗРК (збиток для держави - понад $ 100 млн.), махінацій з житловим будинком для військовослужбовців по вул. Бударіна в Києві, а також щодо розкрадання державних коштів при розробці в Міноборони програмного продукту «Калина» вартістю понад 127,5 млн. грн.
 
За даними фактами вже розпочаті досудові розслідування і відкриті кримінальні справи. Розслідування у рамках кримінальних проваджень знаходяться на контролі ГПУ. Це - далеко не повний перелік злочинів, які, можливо, будуть інкриміновані екс-міністру оборони.
 
За словами Ігоря Рудича, до ГПУ вже направлено заяву за фактами розкрадання та незаконного відчуження основних фондів військового санаторію «Ялтинський» в період 2004-2005 р.р.
 
«Санаторій був розділений на 10 частин, майно вартістю близько 50 млн. грн. незаконно перейшло у приватні руки. Також до ГПУ направлено заяву про скоєння злочинів, де викладені, зокрема, ще два факти. Перший - про те, що екс-заступник міністра В'ячеслав Кредісов фінансував особисті потреби Анатолія Гриценка, щомісяця виплачуючи йому $ 25 тис. Другий - про незаконне відчуження 27-ми військових містечок (зараз 8-річний термін ув'язнення за звинуваченням у махінаціях відбуває екс-директор ЦСБУ В. Мельник, який діяв за дорученням, даним Анатолієм Гриценко). А Гриценко - на волі. Хіба це правильно?», - підкреслив Ігор Рудич.
 
Звинувачують Анатолія Гриценка і в розголошуванні державної таємниці в опублікованому бюлетені Міноборони «Біла книга-2005».
 
«У цій книзі в розділі «Військово-технічна політика і військова наука» на 69-й сторінці викладено все про бойову готовность військової техніки і озброєння української армії. Наприклад, чітко зазначено, що не в бойовій готовності знаходяться 55% бойових літаків і ПЗРК, 97% військових кораблів і т.д. Гриценко знехтував вимогами збереження військової таємниці! Коли такі факти є загальнодоступними, будь-якій державі зрозуміло, на що здатні наші збройні сили! А з урахуванням того, що за ці роки мало що змінилося ... До речі, програмний продукт «Калина» - це теж держтаємниця, але його розробляли чомусь приватні структури. Це абсолютно неадекватно з боку міністра оборони!», - Заявив Сергій Мосов.
 
За його словами, Анатолій Гриценко працював і працює на догоду «своїм американським господарям». «В якості радників у Гриценка були офіцер американської армії і офіцер британських королівських збройних сил! Вони про обороноздатність України знали і знають все! Сам Гриценко проходив дворічну підготовку в США. Там же проходили підготовку і кілька його заступників. У Гриценка навіть будинок побудований за американським принципом!», - зазначив С. Мосов.
 
При цьому професор підкреслив, що Анатолій Гриценко ніколи не мав диплома Академії ЗС України і навів факти знищення екс-міністром військового навчального закладу.
 
«Анатолій Гриценко запустив у військове відомство комерціалізацію та особисту вигоду. Він є «хрещеним батьком» бедламу і «дерибану» в Міністерстві оборони. Зараз як ніколи необхідно здійснити аналіз його діяльності, щоб екс-міністр відповів за законом», - заявив Остап Осінчук.
 
«Гриценки, луценки, тимошенки, ющенки - це помаранчева піна. Вони зрадили свій народ. А сьогодні ця піна хоче спливти, щоб знову прийти до влади. Але ми цього не допустимо!», - підсумував Петро Недзельський.
 
Розслідування подій у Збройних Силах України у період керівництва Міністерством Анатолієм Гриценком триває в рамках написання книги «Вбита армія або незвичайне шпигунство».

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Почитайте статті, які я дала "В тему". Факти знищення обороноздатності України Гриценком відомі давно. Він завжди був ліберально озабоченим, про-американським політиком. Він розумний, аналітик, має гарні якості. Але він не є справді українським діячем. Свідомо чи несвідомо. Його висловлювання щодо вишиванок у ВР виявило його підсвідому "неукраїнськість". Словом, "кончений" ліберал!

Коментарі

Зображення користувача Творимир Здобудьволя.
0
Ще не підтримано

Незвична інформація для мене. Вперше зустрічаю подібне щодо Гриценка. Не дуже й віриться, бо малувато фактажу, та й де були викривачі так довго. Чого чекали?

Немає релігії понад істину

Зображення користувача Павло Свищ.
0
Ще не підтримано

до виступу Гриценка щодо вишиванок вважав його одною людиною, з сучасного політикуму, хто гідний розглядатися на керівні пости держави.
щодо вищенаведеної статті - класика чорного PR - у.

Суть в тому, щоб робити світ кращим, а близьких людей - щасливішими )

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Почитайте статті, які я дала "В тему". Факти знищення обороноздатності України Гриценком відомі давно. Він завжди був ліберально озабоченим, про-американським політиком. Він розумний, аналітик, має гарні якості. Але він не є справді українським діячем. Свідомо чи несвідомо. Його висловлювання щодо вишиванок у ВР виявило його підсвідому "неукраїнськість". Словом, "кончений" ліберал!