Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

За допомогою до дерев

Іван Грабовий – вчений-технік, який винайшов 50 механізмів, оволодів 38 професіями, а тепер вшановує дерева, як це робили кельти, майструє з дерева посуд, скриньки, сувеніри, лікувальні ванни і лікує рослини.

Український друїд змінює погоду силою думки і зупиняє старість

Іван Грабовий – вчений-технік, який винайшов 50 механізмів, оволодів 38 професіями, а тепер вшановує дерева, як це робили кельти, майструє з дерева посуд, скриньки, сувеніри, лікувальні ванни і лікує рослини.

____________________________________________________________________________________

Іван Грабовий більшу частину свого життя присвятив праці в технічній сфері: викладав теорію механіки в ВУЗах, отримав наукову ступінь кандидата наук та вчене звання доцента, а також більше 50 патентів на власні винаходи. Але зараз він себе позиціонує з діяльністю, далекою від наукового розуміння. Іван Іванович називає себе друїдом – послідовником кельтських жреців, які вшановували духів дерев.

«Так склалося моє життя, що мені випало працювати в найрізноманітніших галузях. Займався бджільництвом, був інструктором по планеризму, мав спортивний розряд, працював трактористом, столяром, теслею, каменярем, водієм – всього у мене 38 професій», — розповідає Іван Іванович.

До 1985 року він жив в Киргизії, де очолював науковий відділ з досліджень гідравлічних і автоматичних систем, працював з усіма екскаваторними заводами СРСР. Після переїзду на півострів працював на провідних підприємствах, але майже десять років тому відкрив для себе новий напрямок – став лікувати дерева і організував Спілку друїдів Криму – офіційно зареєстроване об’єднання, в яке входить біля 30 осіб. Вони одноголосно обрали його Верховним друїдом.

Із сухих гілок. Живі дерева друїд не спилює 

«Я вважаю, що дерево – це кращий товариш людини. Вони нас оточують і вдома, й на вулиці, – розповідає Іван Іванович. — Дерево цінне тим, що його енергетика за своїми властивостями відповідає людській. Людина може від нього підживитися позитивною енергією і скинути негативну». Про своїх кримських товаришів, які також вважають себе друїдами, він розповідає: «Ці люди мають пряме відношення до дерев. Більшість із них флористи, готують композиції з гілочок дерев. Є також і такі, хто лікує дерева, примножуючи багатство лісу».

Не товар. Роздає сувеніри друзям 

Окрім винаходів деталей для механізмів, Іван Іванович розпочав придумувати способи лікування, і не кого не будь, а рослин. «Приїхавши до Сімферополю, я побачив, що тут багато ялин і сосен стоять зі спиляними вершинами, и почав думати, як їх врятувати, — веде далі друїд. — Я знайшов метод. Одну гілочку прив’язав до верхівки, до місця спиляної верхівки, а іншу з нею рядом — просто вертикально. Так вони приживалися, і верхівка виростала нова». Зі слів незвичайного лікаря, на території одного зі столичних ВУЗів є ціла алея сосен, яким він допоміг відновити зрізані верхівки.

Метод. Знімає біль мушлею з дерева

Є в друїда і своя галерея лісової й садово-паркової скульптури. «Я давно займаюся різьбою по дереву, у мене більше 500 робіт, серед яких: скриньки, картини, розноси, столові прибори, кухонне начиння, крісла і багато чого іншого». Для цього Іван Грабовий збирав зламані вітрами гілки, пеньки і собирал сломанные вітрами гілки, пни и корчі, тому що спилювати живі дерева , на його думку, ні в якому разі не можна. Розмістив свою галерею винахідник у підвальному приміщенні п’ятиповерхівки, від якої сам живе неподалік. Іноді свої вироби він показує школярам, які приходять до нього на екскурсію, сусідам і просто усім бажаючим. Іван Іванович впевнений, що у кожного дерева, як і в людини, є душа. «Я провів такий експеримент: розпиляв стовбур на млинці і дозволив дітям їх взяти, причому з будь-якої частини дерева. Виявилося, що більше за інші брали млинці з самої нижньої частини, що біля кореня, так званої «кореневої шийки». Я вважаю — там і знаходиться душа рослин». Ще, якщо вірити друїду, у кожної людини є своє дерево – ангел-охоронець, визначити яке можна за датою свого народження, наприклад, скориставшись друїдським гороскопом - http://109.te.ua/231 .

Ручна робота. Зберігається у саморобному музеї в підвалі сусіднього будинку 

Розпочавши займатися деревами, Іван Грабовий, за його ж власними словами, навчився також зупиняти наближення старості. «Для цього я використовую структуровану воду. Я виготовив пристрій, одну частину якого обкручую навколо дерева, а іншу – довкола людини. З його допомогою можна зарядитися енергією, пропускаючи через частини кремнієву воду, — пояснює друїд і додає, що вміє зупиняти дощ силою думки. — Одного разу ми з колегами виїхали за місто. Я попередньо тренувався, як зупинити дощ, і ось небо раптом затягло хмарами. Я подумки почав уявляти собі картини відсутності дощу, і в мене вийшло. Всі посміялись, але потім, коли я зупинив стихію іншим разом, мені уже повірили».

Силою думки Іван Іванович може не лише змінювати погоду, але й передавати послання на відстані: «Потрібно сконцентруватися, означити думку і передавати. Так друїди з різних країн передають один одному думки, але секретами цього вміння ми поділитися поки що не можемо».

Дуб — товариш, а тополя — вампір

Іван Грабовий надає перевагу лікам лікування за допомогою дерев. «Коли у мене болить голова, я не п’ю таблетки, а одягаю на голову дерев’яну мушлю, сиджу так 15–20 хвилин – і все проходить». За словами друїда, у нього є знайомі, які вилікувалися за допомогою дерев від більш серйозних недомагань. «У однієї жінки було сильне запалення грудей, їй пропонували зробити операцію. Так ось, вона прийшла до мене. У мене є велика дерев’яна мушля, в яку вона сідала і медитувала. По проходженні 10 сеансів хвороба почала відступати». Також у Івана Івановича в наявності спеціальні крісла, які заряджають сидячих в них енергією, якщо посидіти на них.

Друїд впевнений, що є дерева-донори, які допомагають людям – дуб або береза, а є вампіри, які відбирають енергію, наприклад, тополя і осика. До слова, кримського друїда навіть запрошували на зйомки передачі «Будьте здорові» з Геннадієм Малаховим. У найближчих планах Івана Грабового — створити кабінет друїдотерапії для допомоги дітям, хворим ДЦП, а також усім бажаючим.

В тему:

Найстаріше дерево України - 1350 річний дуб - росте на півночі Рівненщини

Жрецька організація стародавніх кельтів та її еволюція

Структура, функції та статус друїдів у житті кельтського суспільства

Земля Сонячного Вепра: Борія, Гіперборія, Вишня Борія

Святий Йосип і Діва Марія були друїдами

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи