Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Мовний закон проводить «Свободу» до парламенту, Янукович - будитель нації

Категорія:

Очікування "регіоналів" на те, що закон "Про засади державної мовної політики" підвищить рейтинг їхньої партії на парламентських виборах, поки що виявилися даремними. Останнє опитування Центру Разумкова у липні засвідчило, що порівняно з травнем партія влади втратила цілих 5% серед виборців, які збираються голосувати. У той же час "Батьківщина" додала 2,1%, а партія націоналістичного спрямування "Свобода" наростила рейтинг на третину і вже має 6,3%.
Такі тенденції двох місяців мовних пристрастей невипадкові. Адже робота ініціаторів "мовного" закону була що називається "сокирною". Закон продавлювали усіма неправдами — з банальним мордобоєм і нахабним порушенням регламенту Верховної Ради. Видно, "регіонали" працювати по-іншому не вміють — тільки ламаючи усіх через коліно. Тож не дивно, що ефект виявився зворотнім.

Гадаю, якби цей закон зробили фахово і ухвалили за всіма пунктами регламенту, то суспільство зреагувало б спокійніше, а у опонентів не було б аргументів проти.

Тепер же "регіонали" стрімко втрачають електоральну підтримку не лише на Заході, але й Центрі і на Півночі України. За даними липневого опитування соціологічної групи "Рейтинг", у Центрі й на Півночі кількість прихильників надання російській мові статусу державної знизилося до 24%, а противників зросло відповідно до 63 і 64%. А в масштабах усієї України противники "двомовності" уперше на 10% переважили прихильників. Іще три роки тому було навпаки. Навіть у Дніпропетровській, Запорізькій і Харківській областях прихильники захисту російської мови опинились у меншості.

Звичайно, усе це відбивається і на електоральних уподобаннях. Партія регіонів заганяє себе усе далі на Донбас і в Крим, а Захід і Центр все більше солідаризуються в захисті української мови й підтримці проукраїнських партій.

Саме цим можна пояснити таке стрімке зростання показників популярності ВО "Свобода", яка найпослідовніша у захисті української мови та національних пріоритетів. "Мовний" закон Колесніченка-Ківалова однозначно закон проводить її до парламенту.
Джерело: Gazeta.ua


В тему:

Схема порятунку мурашника

Три поверхи Великого Переходу: соціальний, національний, магічний

Ультрас Динамо Київ: «В Україні 46 мільйонів язиків, але мова у нас одна» (відео)

Снайпер Рамірес: е-мейл RU в Україні - це маразм

Короткий план дій з порятунку української мови

Модернізуймо Народний Оглядач!

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи