Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Революція в навчанні: найпотужніші вузи США будуть вчити безкоштовно і дистанційно

Світ:

Представники Гарвардського Університету і Массачусетського технологічного інституту (МТІ) оголосили про запуск спільного проекту дистанційного онлайн-навчання EdX. Навчання – безкоштовне, а все, що потрібно потенційному студентові – комп’ютер з інтернетом.

Про таку революцію у навчанні керівники Гарвардського Університету і Массачусетського технологічного інституту повідомили 2 травня під час прес-конференції. Деталі проекту розміщені на його сайті.

Курси у рамках програми розпочнуться восени 2012 року, а про набір на них буде оголошено влітку. При цьому на сайті проекту зазначається, що селекції студентів не буде, а курси для навчання пропонуватимуться різні.

Безкоштовне навчання

За словами засновників EdX, програма "надасть можливість мільйонам людей по всьому світі вчитись онлайн. EdX надаватиме уроки з Гарварду та МТІ онлайн безкоштовно".

При цьому у EdX переконують: навчання буде не простим переглядом чи прослуховування лекцій онлайн. Воно включатиме як самостійну роботу, так і онлайн-обговорення у групах, оцінювання навчання.

Отримати відгук на роботу можна буде у реальному часі, як і побачити запитання студентів і почути відповіді викладачів. Тобто мова йде не лише про відео-лекції, а саме про навчання зі зворотним зв’язком.

Засновники EdX ставлять перед собою амбітні цілі: покращити освіту по всьому світові і надати максимально великій кількості людей безкоштовну, якісну і доступну освіту. Хоча в американських вузах зазначають: такі новації все ж не можуть замінити традиційної освіти.

Програма EdX базується на аналогічній популярній програмі, яка існувала до цього у Массачусетському технологічному інституті і мала назву "MITx".

Користувачі програми мали можливість переглянути відео-уроки, пройти тестування.

По 30 мільйонів на освіту

Гарвард і МТІ створили програмне забезпечення для ЕdX і запрошують інші вищі навчальні заклади долучатись до програми зі своїми навчальними послугами, наголошуючи, що ЕdX є відкритою для співробітництва.

EdX є неприбутковою організацією, яку порівну фінансують МТІ та Гарвард. Наразі мова йде про 30 мільйонів доларів, які кожен зі згаданих вузів витратив на створення EdX.

Першим президентом програми є Анант Агарвал (Anant Agarwal), професор інженерної електроніки та інформатики Массачусетського інституту. Його обрала Рада, яка складається з керівництва Гарвардського Університету і Массачусетського технологічного інституту.

До проекту планується залучити до мільярда студентів по всьому світу. Як зазначалося, навчання в EdX буде безкоштовним, проте учні, які показали хороші результати і які хочуть отримати відповідний сертифікат, повинні будуть внести за нього невелику плату.

Як відомо, Гарварський університет та Массачусетський Інститут технологій - постійні лідери усіляких рейтингів вузів.

Так, наприклад, за даними Топ-100 світових вузів від "The Times" (Higher Education) за 2012 рік, перше місце посів Гарвардський Університет (США), друге місце дісталося Массачусетському Інституту технологій (США).


 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи