Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Заява члена Свободи про африканське коріння Гайтани викликала обурення в рядах толерантної опозиції

Категорія:

Представники Всеукраїнського об’єднання Свобода піддали різкій критиці підсумки відбіркового конкурсу на Євробачення, згідно з якими Україну буде представляти співачка Гайтана. В партії УДАР це засудили як "ксенофобські висловлювання".
"Потрібно робити, як Руслана, показувати нашу українську культуру, нашу пісню. Так, Гайтана добре співає, але вона не представляє нашу культуру, тому ми в черговий раз програємо. Євробачення має бути шоу національних талантів. Гайтана - це наднаціональний талант, тому розмивається сам сенс Євробачення. І краще було, якщо на цей конкурс поїхала людина, яка представляє саме Україну. А виходить так, що ми не хочемо показати своє обличчя. І Україну будуть асоціювати з іншим континентом, десь в Африці ", - заявив член політради Свободи Юрій Сиротюк.

"З такою політикою Україну ніколи не візьмуть до ЄС. І така політика - абсолютно алогічний вибір. Так буде при кожному відборі на Євробаченні, поки Національною телекомпанією буде керувати Валід Арфуш, далекий від усього українського. І мільйони, що будуть дивитися це шоу, побачать , що Україну представляє, умовно, людина, яка не належить до нашої раси, вкорениться поняття, що Україна десь у далекій Африці ", - пояснив суть претензій представник Свободи.

У свою чергу, в партії УДАР засудили "ксенофобські висловлювання" Сиротюка.

"Дивно і соромно читати подібні заяви в багатонаціональній Україні, тим більше від колег по опозиції. Навіть не хочеться вірити в правдивість таких заяв. Такі дії окремих політиків не можуть викликати нічого, крім осуду", - зазначають в УДАРі.

"Національна нетерпимість, ксенофобія, заяви, які можна трактувати як відвертий расизм, не відповідають європейським прагненням України, не сприяють утвердженню демократії і повинні бути жорстко і публічно засуджені", - йдеться в заяві партії.

УДАР закликає колег з інших партій, які підписали Угоду про спільні дії об’єднаної опозиції, "обговорити прикрий випадок прояву ксенофобії членом політради Свободи, публічно засудити будь-які прояви ксенофобії і нетерпимості за національною чи релігійною ознакою і зробити висновки щодо принципів подальшого співробітництва".

"Ми підписали Угоду, де, зокрема, йдеться і про" взаємонепоборення "між колегами по опозиції. Але в даному випадку мовчати ми не можемо."Україна для українців "- це не наша ідеологія, і ми її ніколи не сприймемо. У демократичних країнах не ділять громадян за кольором шкіри, прізвища тощо ", - зазначають у партії.

УДАР вважає, що єдність країни і її нації та рух держави вперед не сумісні з національною нетерпимістю та расизмом, тому такі висловлювання і дії повинні мати адекватну оцінку й осуд.

Як повідомлялося, Україну на Євробаченні-2012 представлятиме Гайтана (Гайта-Лурдес) Ессамі. Вона народилася в Києві, але до п’яти років жила в республіці Конго, звідки родом її батько конголезець Клавер Ессамі, а тому почала розмовляти мовою лінгала та французькою. Потім разом з матір’ю Гайтана повернулася в Україну, де освоїла російську та українську мови.


В тему:

Про ксенофобію. Популярно

Вторгнення чужих буде катастрофою

Расизм – це добре. Докази.

13 причин, чому не можна полоти полуницю

Кольорові раси та їх вплив на українські расові елементи

Повний гаплик: віце-президентом “національного” телеканалу став гламурний іммігрант

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи