Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ex.ua не підтвердив заяву МВС про вилучення серверів

Категорія:

Файлообмінний сервіс Ex.ua заперечив інформацію МВС про вилучення усіх серверів сайту. Річ у тім, що Ex.ua взагалі немає офісу на території України, а з компаніями Adobe Systems Inc. і Microsoft Corporation, які нібито і стали іціаторами кримінальної справи, підписані договори про партнерство.
Сьогодні в МВС заявили про припинення роботи файлообмінного сервісу Ex.ua у зв’язку з відкриттям кримінальної справи за позовом міжнародних компаній, які звинуватили портал у порушенні авторських прав. “Сьогодні був проведений обшук, санкціонований судом у офісному приміщенні, у дата-центрах. Вилучена велика кількість комп’ютерної та мережевої техніки, сто серверів, контента на них більш ніж на 600 терабайт”, – повідомив заступник керівника прес-служби МВС Сергій Бурлаков.

За його словами, розслідування тривало близько півроку і було ініційовано міжнародними компаніями (“Adobe Systems Inc.”, “Microsoft Corporation”, “Graphisoft Inc.” та ін. програмні продукти яких упродовж тривалого часу незаконно розповсюджувались через веб-сайт “ЕХ.ua”).

“Сьогодні був проведений обшук, санкціонований судом у офісному приміщенні, у дата-центрах. Вилучена велика кількість комп’ютерної та мережевої техніки, сто серверів, контента на них більш ніж на 600 терабайт”, – сказав Бурлаков.

“Проводяться слідчі дії, допитуються свідки і підозрювані. Зараз уже 16 людей. Після проведення цих слідчих дій буде встановлено статус цих людей”, – додав він. Максимальний термін покарання по цій статті – 5 років ув’язнення.

Проте, як заявив агентству Інтерфакс керівник Ex.ua Юрій Пісковой, вилучення серверів не відбулося. За його словами, наразі лише призупинено роботу домену Ex.ua через припис слідчого Печерського суду, і юристи компанії розбираються в ситуації.

Пісковой заявив, що Ex.ua взагалі немає офісу на території України, а з компаніями Adobe Systems Inc. і Microsoft Corporation, які нібито і стали іціаторами кримінальної справи, підписані договори про партнерство. Водночас він не повідомив, у якого хостера розміщені сервери Ex.ua. В прес-службі компанії Воля Інтерфаксу сказали, що наразі жодного серверу Ex.ua у датацентрі Волі не розміщено.

Коментар НО:

У таких випадках говорять: хтось із нас з’їхав з глузду. Можливо, міліціянти обшукали якісь інші офіси і конфіскували техніку інших компаній?


В тему:

Пірати заявили, що створять власний інтернет

Маніфест Українського Піратського Співтовариства

Пірати йдуть!



В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи