Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україні взагалі не потрібен російський газ

Світ:

Україна може обійтися без використання російського газу у разі реалізації програми енергозбереження і розробки власних родовищ вже через 3-5 років, вважає глава парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко. Про це він заявив на прес-конференції у Харкові.

"Нам не потрібний газ російський взагалі! 3-5 років серйозної роботи з власними ресурсами, курс на енергозбереження - і нам російський газ не потрібний взагалі.

Держава Україна має максимально ефективно використовувати свої енергетичні ресурси, що є в наявності, а їх надлишок, якщо врахувати усе: гідроенергетику, атомну енергетику, поновлювані джерела, які не розвиваються, вугілля на 400 років, власний газ, сланцевий газ, який на 150 років оцінюють американці по наших потребах, ефективно трубу використовувати - на ній теж потрібно заробляти. Це все плюс енергозбереження - тоді російський газ не потрібен", - сказав Гриценко.

На його думку, ані Харківські угоди, ані газові контракти 2009-го не відповідають інтересам України і їх необхідно переглянути.

Гриценко у якості прикладу згадав Туреччину, де державна трубопровідна компанія Botas вирішила не продовжувати з Газпромом угоду про постачання російського природного газу по західному маршруту (через Україну, Румунію і Болгарію) через те, що у Москві відмовилися знижувати ціну на паливо.

"Давайте відокремимо. За що відповідає держава? Бюджетна сфера і ЖКГ, оскільки воно ще не до кінця передане до приватних рук. Для цього вистачить власних ресурсів.

Кому потрібні великі об’єми газу? Олігархам - хімія і металургія. Хто ці олігархи? Половина з них російські - нехай домовляються. Є частина німецьких, є наші олігархи. Домовляйтеся, купуйте, скільки треба: купите, укладете контракт, НАК його вам транспортує, ще і щось запрацює для держави", - підкреслив Гриценко.
 


В тему:

Українці заплатять чужинцю-олігарху Фірташу 5 мільярдів доларів зі своїх кишень

У Франції зупинили друк «Хрестоматії шахрайства», щоб включити туди оборудку з «газом Фірташа»

Пацани попались. Подробиці рішення суду про РосУкрЕнерго

Від кого засекретили рішення Стокгольмського арбітражу?

Чому братва безумствує?

Нова угода снайперів


 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи