Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Слідчі: Брейвік діяв сам під час терактів

Світ:

Норвезькі слідчі після 40 годин допитів Андерса Брейвіка, обвинуваченого у скоєнні подвійного теракту, остаточно переконалися, що він діяв без спільників. Як заявив представник прокуратури Хрістіан Хатло, слідчі, які не спіймали Брейвіка "на прямій брехні", тепер фактично впевнилися, що він говорить правду, стверджуючи, що діяв сам.
У поліції і раніше не пов’язували дії Брейвіка з міжнародними терористичними організаціями, але при цьому заявляли про зв’язки арештованого з правим екстремізмом (правляча Норвезька робітнича партія представляє ліві політичні сили).

Нагадаємо, в результаті подвійного теракту в Норвегії, скоєного Брейвіком 22 липня, загинули 77 осіб. Спочатку пролунав вибух біля комплексу урядових будівель в центрі Осло, де розташована канцелярія прем’єр-міністра, а через кілька годин Брейвік в поліцейській формі відкрив стрілянину в молодіжному таборі правлячої Норвезької робочої партії на острові Утойя неподалік від норвезької столиці.

25 липня він вперше постав перед судом в Осло, відмовившись визнати провину. Брейвіку висунули звинувачення за статтею 147 кримінального кодексу Норвегії (тероризм і терористична діяльність), що передбачає до 21 року позбавлення волі.

Наймолодшою жертвою Андерса Брейвіка, який розстріляв 69 дітей на норвезькому острові Утейя, став 14-річний хлопчик.

Терорист зізнався, що обійшов стороною щонайменше трьох дітей десяти та одинадцяти років.

Адвокат Брейвіка Гейр Ліппестад стверджує, що у його підзахисного були на це свої причини, передає Life News.

"Вбивати маленьких дітей не мало ніякого сенсу - він просто обходив їх стороною. І це не питання моралі, вони просто не були достатньо дорослими, щоб ввібрати установки лібералів", - сказав Ліппестад.


В тему:

Насильство в Британії триває - поліція безсила. Брейвік був правий?

Мурашиний фашизм (відео)

У кого стріляв Брейвік

Партія Брейвіка

Український Брейвік

Шокуючий теракт в Норвегії: нова загроза для Європи

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи