Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У США тривають випробування безпілотників завбільшки з комах

Видання Aviation International News повідомляє про те, що військові інженери з США розробляють безпілотники нового покоління, за розмірами схожих на комах. За даними видання, розробка ведеться на військовій базі в штаті Огайо. Кілька прототипів вже створені й випробовуються.

Планується, що ці безпілотні мікроаппарати, на відміну від нинішніх, зможуть літати і виконувати завдання самостійно, без допомоги людини. Також їх можна буде запрограмувати на те, щоб наносити удари по певних мішенях, вести пошук ядерної зброї і навіть шукати постраждалих від стихійних лих.

Для їх розробки інженери взяли за зразок рух птахів і комах. Причому вчених більше зацікавили крила комах, наприклад, метелика-бражника, а не крила птахів. Справа в тому, що траєкторія рухів пернатих набагато складніша, а літаючих жуків скопіювати куди простіше.

"Ми шукаємо способи зробити так, щоб наші пристрої залишилися непоміченими на очах у всіх", - розповідає інженер Грег Паркер. Тримаючи в руках модель маленького безпілотника, інженер пояснив, що цей "механічний яструб", що видає при польоті загрозливе гудіння, управляється комп’ютером.

Видання зазначає, що Пентагон різко збільшив використання безпілотних літаків за останні два роки. Як повідомляється, відомство вже запросило в Конгресу США майже $ 5 млрд для купівлі безпілотних літальних апаратів наступного року.
 


В тему:

Війна людей і роботів

Шенген націлився на пальці

Кандидат на пост Президента Рон Пол вважає, що США рухаються до фашизму

Великий Брат пам’ятає про тебе

Американцям почали вшивати мікрочіпи для стеження
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи