Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Левко Лук’яненко про владу та український народ

Пропонуємо до Вашої уваги відповіді голови Української Республіканської партії Левка Лук’яненка на актуальні питання сьогодення.
- Яким має бути механізм контролю народу за владою?

Л.Л.: Україна має застосовувати той механізм контролю народу за владою, який виробили демократичні країни світу і застосовують його вже давно. До таких механізмів належать:

- Поділ влади на законодавчу, виконавчу й судову. Я за офіційне визнання засобів масової інформації за четверту владу.

- Періодичні перевибори представницьких органів влади та місцевого самоуправління.

- Відокремлення бізнесу від влади.

- Незалежність від виконавчої влади суддів і прокурорів. Механізм призначення суддів і прокурорів має бути такий (приблизно як у США), за якого ні президент, ні уряд не має змоги усунути з посади небажаного для них члена верховного суду чи генерального прокурора.

- Узаконення обов’язку правоохоронних органів реагувати на повідомлення про злочин у друкованих засобах масової інформації та у заявах, скаргах, клопотаннях, супліках, підписаних громадянами із зазначенням їхніх координат.

- Які зміни потрібно внести в Конституцію України?

Л.Л.: За цієї влади, яка на рівні вищого ешелону є носіями азіатської авторитарної політичної традиції, що суперечить українській європейській демократичній традиції, не слід чіпати Конституцію.

- Як реформувати партійну систему в Україні в інтересах народу?

Л.Л.: Є кілька способів реформування:

а) піднесення прохідного бар’єру;

б) заборона створювати передвиборчі блоки;

в) зняття Міністерством юстиції з реєстрації тих політичних партій, які не виконують закон про політичні партії в Україні і не беруть участь у парламентських виборах та не висувають своїх кандидатів на посаду президента України. Жоден із цих способів не є ідеальний, проте держава мусить вдатися до якогось одного чи комбінації кількох, аби нарешті припинити партійний хаос, який занадто вже затягнувся.

Читати повністю ТУТ
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи