Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 6
  • Переглядів: 6

Девід Айк у Києві: Роде людський, пробудися!

Категорія:

Світ:

12 лютого в Центрі культури і мистецтв Національного авіаційного університету виступав Девід Айк. Україна стала п’ятдесят другою країною, куди він приїхав зі своєю лекцією. 

Одним з головних організаторів його приїзду і виступу був Ігор Платко. Я йому щиро вдячна за можливість відвідати лекцію, бо ж квитки на лекцію Айка коштували від 380 до 890 грн.
Отже, почалася лекція. Хто ми? Звідки ми? Чому світ такий? – побачили ми на екрані питання, що мали задати тему лекції. «Інколи скажеш щось і здивуєшся, звідки це до тебе прийшло і стало твоїми словами, – каже Девід Айк. – Знання кладуть тобі в голову або ведуть тебе до знань. Нема потреби важко шукати, стежка вже прокладена. Ти маєш тільки слідувати підказкам».
Чим старше стаєш, тим більше переконуєшся в цьому. Як часто в житті ми не бачили можливостей, упускали свої шанси, тому що покладалися лише на свій розум і логіку. Пізніше Айк скаже про необхідність більше покладатися на інтуїцію і про ідеальний варіант прийняття рішень, коли розум і інтуїція гармонійно поєднуються.
Пам’ятаєте стару мудрість: найкраще рішення – це рішення, яке ви прийняли протягом перших чотирьох вдихів. А це приблизно за 16 секунд. Чи може розум прорахувати найкращий варіант за 16 секунд? Це – приклад того, що найкращі рішення приймає наша інтуїція, відчуття, передчуття і таке інше.
Наш розум знаходиться у в’язниці – в’язниці правил, обмежень, заборон, приписів. Ще з дитинства нас вчать слухатися дорослих і робити тільки те, що вони скажуть. Школа – це в’язниця, в якій нас змушують тільки запам’ятовувати та бути слухняними й покірними.
А хіба ні? Подивіться, хто відмінник у класі, де навчається ваша дитина. Це – слухняний зубрила, улюбленець вчителів, який вміє вчасно підняти руку і відповісти на запитання так, як це написано в підручнику або сказано вчителем, старанно (і бездумно) все конспектувати та ретельно виконувати завдання вчителя.
Цей учень потім вступить в інститут чи університет, буде так само старанно вчитися і не ставити запитань, успішно складати іспити, займатися якоюсь громадською роботою (наприклад, буде старостою). Нормативна людина.
Після закінчення вона знайде високооплачувану роботу (або не дуже високооплачувану на початку своєї кар’єри), буде щодня ходити в офіс, робити якусь роботу, яка не приносить задоволення (але приносить гроші), не дратувати начальника і чекати на вечір п’ятниці – бажаних вихідних. А в понеділок – знову звичне коло.
Людина-біоробот. Через деякий час ця людина одружиться і постане питання житла, дітей. Звісно, треба робити кар’єру, щоб заробляти більше грошей, щоб взяти кредит на квартиру чи будинок. І от перша пастка – перша залежність.
Нас програмують, що успішні люди мають те, те і те. І ти також мусиш це мати. Ти йдеш по накресленому тобі шляху і не виходиш за межі цієї колії. Ти живеш в цій матриці й навіть не робиш спроб вийти зі своєї колії. Пам’ятаєте, що сказав Морфеус головному герою фільма «Матриця»? Він сказав: «Ти – раб, Нео. Як і всі, ти з народження – в кайданах».
Але повернімось до Девіда Айка. Він сказав, що ми всі живемо загіпнотизованими. Але життя – це гра, це – віртуальна реальність. А реальність – це просто електричні сигнали, які обробляються та інтерпретуються нашим мозком.
Він також згадав фільм «Матриця» – відому фразу «Ложки немає!». Чудес немає, а ми живемо в космічному інтернеті! Він порівняв нашу свідомість з безмежним океаном, а наш розум – з куском замороженого льоду і навів цитату Рамани Махарши: «Розум – це свідомість, яка поставлена в обмеження». Питання в тому, як ми декодуємо інформацію, як ми її сприймаємо і розуміємо.
Мені сподобався приклад телескопа або мікроскопа на слайдах, які показав Айк. Якщо ми дивимося в телескоп або мікроскоп, ми бачимо тільки обмежену ділянку якогось великого цілого. А ціле ми не бачимо. Отже хай розум буде на службі у свідомості і буде відкритим свідомості, закликав Айк.
Він закликав нас позбутися того, що тримає нас у загіпнотизованому стані та управляє нами. Це – страх, непевність, тривога. І тут я згадала книгу Френка Герберта «Дюна», в якій головний герой намагався відкинути страх і промовляв собі, наче мантру: «Страх вбиває».
Припиніть бути «маленькими людьми», припиніть звинувачувати інших, припиніть озиратися на думку інших. Уявіть собі, що вам залишилося жити 10 хвилин – ви аналізуєте своє життя і згадуєте його важливі моменти. Невже ви будете згадувати те, що хтось вам щось НЕ ТАКЕ сказав або подумав?
Отже, виходимо з гіпнотичного сну, з коми, просинаємося, долаємо невігластво, живемо своїм розумом і власною волею! Все, як рекомендує журнал «Перехід-IV»:
Змінися сам і світ зміниться навколо тебе!
Роби те, що любиш, і не зраджуй своїм мріям!
Все, що робиться з власної волі, - добро!


Інші теми, які піднімав у своїй лекції Девід Айк, – природа Місяця та його вплив на людей Землі, нелюди керують людьми, всесвітня змова сіоністів, теракт 11 вересня 2001 року в США, вакцинація як фармакологічний бізнес і послаблення людського імунітету.

В тему:

Всесвіт, Сварга, Брахма

Три поверхи духовного світу

Фізичний світ: душа, плоть, реінкарнація

Козак Мамай у пошуках Грааля

Сонячний аеростат, або Як позбутися паразитів

Колективні снобачення у фільмі Початок / Inception (2010) BDRip (завантажити)

Нічний кінотеатр «Живе Слово»: яскраво, доступно, безплатно

 

 

 

 

 

 

Наші інтереси: 

+

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи