Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Тоталітарний ЄС

Спецтема:

Єврокомісія цього тижня відкинула пропозицію про оголошення поза законом заперечення сталінських злодіянь, пише The Wall Street Journal. «Це доречний привід, щоб знову розглянути логіку скасування будь-якої форми ревізіонізму, включаючи заперечення Голокосту», — пишуть автори статті Джейкоб Мчангама і Аарон Родес.

Пропозиція шести колишніх комуністичних держав — Болгарії, Чехії, Угорщини, Латвії, Литви та Румунії — надійшла у світлі недавнього рішення Євросоюзу, що зобов’язує країни-члени оголошувати поза законом виправдовування і заперечення низки міжнародно-визнаних злочинів, серед яких і Голокост.

Але заборона не стосується злочинів, скоєних при комуністичних режимах, жертв яких навіть більше, ніж жертв нацизму. Якщо логіка таких законів полягає в запобіганні відродженню тоталітарних режимів і в захисті гідності жертв, це упущення постає нелогічним, якщо не помилковим, мовиться в статті.

«Подвійний стандарт, який змушує комісію вважати одні масові вбивства заперечними, а інші — ні, показує, наскільки нерозумна вся концепція заборони заперечення жахів, підтверджених документами», — пишуть автори.

Мчангама — директор з юридичних питань данського дослідного центру CEPOS, читає лекції з міжнародних стандартів у галузі прав людини в Університеті Копенгагена. Родес — міжнародний правозахисник, виступає з лекціями в Університеті Гельмута Шмідта в Гамбурзі.
 


В тему:

Ліберальний тоталітаризм

Культура брехні

Володимир Буковський: «Європейський Союз — це одруження під дулом рушниці»

Європейський Союз не захотів засуджувати сталінізм

Євросоюз - антиЄвропа

Велика афера під назвою СОТ

Чому закипає «євроказан»?

Навіщо Україні Євросоюз?

У Європу чи в ЄЕПу?

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи