Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Податковий кодекс: помста середньому класу чи його заохочення до створення масового руху?

Категорія:

Прийняття Податкового кодексу, ворожого до малого та середнього бізнесу, є чи не найбільшим парадоксом в діяльності команди Президента Віктора Януковича, який може довести непорозуміння між владою та народом до критичної межі.

Дотепер українське суспільство не може знайти адекватну мотивацію діям можновладців. Раціонального пояснення, чому прийнято саме такий Податковий кодекс – немає.

Здавалося б, для Віктора Януковича мало б бути пріоритетним втримати електоральні позиції та підтримку серед населення. Однак погіршення податкових умов лише підриває підтримку дій влади в суспільстві та створює буквально передреволюційну ситуацію в Україні.

З іншого боку, не витримує критики мотивація уряду, буцімто прийняття Податкового кодексу та обмеження спрощеної системи оподаткування сприятиме наповненню бюджету. Натомість вже очевидно, що влада доб’ється припинення діяльності численних суб’єктів господарювання, які на сьогодні справно сплачували податки. Відтак, податкові надходження лише зменшаться.

І розвитку держави Податковий кодекс також не сприяє, адже вбиває індивідуальну підприємницьку ініціативу. Це або залишить сотні тисяч осіб без роботи, або змусить працювати втіні, що ознаменує новий етап суцільної тінізації економіки.

Тим більше дивує зухвале ігнорування парламентом поправок та пропозицій, які були запропоновані громадськістю та підприємцями, та могли, щонайменше, зробити Податковий кодекс прийнятним. Показово депутати проявили свою зухвалу непохитність, самовпевненість та байдужість до громадської думки.

То в чому ж причини прийняття саме такого Податкового кодексу?

Схоже, що їх необхідно шукати не на поверхні, а в глибинному устремлінні команди Віктора Януковича зайняти владу в Україні всерйоз і надовго. В цьому разі найбільшою загрозою для повновладдя Партії Регіонів є громадянське суспільство, яке спирається на матеріальну незалежність та самостійність його членів – дрібних та середніх підприємців. Адже відомо, що людина може почуватися вільною, тільки допоки має матеріальний достаток. Новій же владі потрібні люди покірні, якими бувають лише бідні.

Отож, справжньою метою прийняття саме такого антипідприємницького Податкового кодексу є знищення малого та середнього бізнесу як опори незалежного громадянського суспільства. Знищення того підприємницького класу, який був основною рушійною силою та фінансистом Помаранчевої революції 2004 року.

Можливо, тому Податковий кодекс приймається якраз до річниці Помаранчевої революції? Адже він є помстою малому та середньому бізнесу за 2004 рік.

Коментар НО:

Це не помста, а стимулювання середнього класу до масового руху національної солідарності і здобуття Україною реальної незалежності. Читайте про це у статтях:

Януковичам вдалося те, на чому зламали собі зуби Рух, Кравчук та Майдан

Ліберальна ідея не спрацювала. Що далі?

Нова угода снайперів

Що робити? Створювати паралельне суспільство і енергійно формувати державу українського етносу:

Паралельне суспільство: Косівський урок для України

Держава-гвинтокрил. Інформаційна стратегія Третього Гетьманату

Програма «Три О»: Оздоровлюйся! Організовуйся! Озброюйся!

Сенс існуючого режиму - підштовхнути українців до того, щоб вони позбулися паразитів і почали жити власним розумом у власній державі, створеній ними самими, а не окупаційним режимом.

Сьогодні цей режим перебуває в ситуації цугцвангу: кожний його крок неминуче веде до погіршення його позиції.

Життя преображається - творимо!
 


В тему:

Стратегія етномережі «Третій Гетьманат» 2010–2011

Розмови про Великий Перехід. Луцьк, частина 1 (аудіо)

Золота доба організованих спільнот

До зустрічі в новій УПА!

Розмова з Ігорем Каганцем на обласному радіо Січеслава (аудіо)

Махатма Ганді для Третього Гетьманату

Фашизм чи солідаризм?

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи