Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українські програмісти взяли Гран-прі на московському хакатоні

Днями в Москві відбувся Google Developers Day 2010, в рамках якого було проведено два спеціальні конкурси для розробників: Chrome-хакатон та Android-хакатон. В обох змаганнях перемогли українські команди.
В Chrome-хакатоні перемогу здобула команда українського розробника додатків для мобільних телефонів Stanfy – Павло Башмаков, Роман Мазур та Анна Шабан. Ця ж команда перемогла і в Android-хакатоні. Друге місце в Android-хакатоні, за словами представників Stanfy, виграла також українська команда в складі двох учасників – Іззет Мустафаєв та Андрій Ясинецький. Гран-прі Google Developers Day 2010 отримала Stanfy.

Павло Башмаков розповів в коментарі Watcher.com.ua, що завдання Хакатону полягало в розробці програми пов‘язаної з плануванням, візуалізацією, обміном (інформацією, досвідом), використовуючи при цьому технології Google – Android, Chrome, App Engine.

Павло не приховує, що довелось добряче попрацювати аби перемогти. Всього на розробку було затрачено близько 5 годин. Команда постійно боролась зі стандартною проблемою – «щось не працює». В результаті вдалось зробили працюючий прототип, в якому використовувався Android додаток, App Engine та Chrome Extension.

В жовтні Google Chrome Day та Хакатон відбулися у Києві. Кращий додаток з київського змагання був показаний в програмі московського GDD 2010, де його представили Іззет Мустафаєв та Андрій Ясинецький.

Обидві київські команди виступали під брендом Kyiv GTUG Center, який 18 листопада проведе Dev-Cafe, в якому українські команди розкажуть про свої враження від Google Developers Day 2010 та презентують найкращі додатки за підсумками трьох хакатонів. Початок заходу о 18:00 в приміщенні Ciklum, Бізнес-центр Horison Park, 19-й поверх, вул. Миколи Амосова, 12.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи