Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кожен десятий німець висловився за те, щоб при владі в Німеччині перебував фюрер

Категорія:

Такий висновок міститься в соціологічному дослідженні Фонду Фрідріха Еберта (Friedrich-Ebert-Stiftung), підсумки якого були опубліковані в The Local.
Опитування мало виявити глибину крайньо-правих і націоналістичних настроїв в німецькому суспільстві. У дослідженні взяли участь 2400 німецьких громадян у віці від 14 до 90 років.

10% опитаних заявили, що заради блага Німеччині до влади повинен прийти фюрер, здатний управляти країною "твердою рукою". Прихильники повернення фюрера відзначили, що диктатура - найкращий варіант державного устрою для Німеччини, пише Лента.ру.

Чверть респондентів зауважили, що Німеччині потрібна "сильна партія", яка відстоювала б інтереси німецького суспільства.

Ще більше опитаних німців критично відгукнулися про трудових мігрантів, що приїжджають до Німеччини у пошуках кращого життя. 31,7% респондентів відзначили, що в умовах обмеженого ринку праці "іноземців треба висилати додому". А 35,6% учасників опитування висловили побоювання, що Німеччина в перспективі ризикує виявитися переповненою іммігрантами.

Окремої критики респондентів опитування зазнали представники мусульманської громади Німеччини. На думку більшості (58%), релігійну свободу послідовників ісламу у Німеччині необхідно обмежити. При цьому в регіонах колишньої НДР відсоток опитаних, які дотримуються цієї точки зору, виявився ще вищий - 75,7.

Автори дослідження - Олівер Декер і Ельмар Брелер - відзначили, що отримані результати мають послужити тривожним сигналом для німецької влади. На тлі важкої економічної ситуації політики, що пропагують націоналістичні ідеї, можуть скористатися настроями, які захопили суспільство, і посилити свій вплив в політичному житті Німеччини.


В тему:

День і ніч Європи

Фашизм чи солідаризм?

Нацизм і більшовизм

Німецький експеримент

Гітлер, якого ви ще не бачили

У Німеччині вперше відкрилась виставка, присвячена Гітлеру

Надцивілізація Волі

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи