Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Google замінить кредитні картки на мобільні телефони

Google розробив розширення для браузера Chrome, яке дає можливість робити покупки в магазинах за допомогою смартфонів на Android, не використовуючи при цьому кредитну картку.
Щоб здійснити покупку, необхідно мати зареєстрований екаунт в Google Checkout (гуглівська система онлайн платежів) та користуватись андроідним смартфоном.

Магазини зі свого боку теж повинні будуть зробити кілька кроків. Мати екаунт торгівця в Google Checkout, за допомогою Google Checkout Store Gadget Wizard створити шаблон магазину, заповнити у Google Spreadsheet інформацію про товари, які продаються, створити сторінку на Google Sites і встановити на ній Store Gadget. Ну і останній крок – встановити платіжне розширення Android Payment Chrome Extension.

Коли покупець купує товар, продавець створює під нього «товарну корзину» на своєму комп‘ютері. Після занесення всіх товарів до корзини розширення створює QR-код, який потім можна просканувати/сфотографувати телефоном і лінк зашитий в QR-коді перекидає продавця на сторінку розрахунку у Google Checkout.



Важливою перевагою нової системи є відсутність процедури передачі своєї кредитної картки в руки продавцю, що безпечніше, ніж традиційні методи оплати.

Поки що важко уявити, наскільки нова система оплати стане популярною, і чи скоро ми побачим в звичному для нас переліку типів кредитних карток, які приймають офлайн магазини, незвичну фразу Google Checkout.


В тему:

У світі набувають популярності віртуальні валюти

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи