Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Оборудка не відбулась би без патронату президента

Світ:

Пристрасті довкола того, у який спосіб компанія Дмитра Фірташа ”РосУкрЕнерго” перемогла у Стокгольмському суді державу Україна, не вщухають. Адже йдеться про суми компенсацій у мільярди доларів. Януковича просять пояснити виграш "РосУкрЕнерго" у суді

(клацайте на фото, щоб збільшити)



Ситуацію з ”РосУкрЕнерго” важко сприйняли багато членів Партії регіонів, стверджує Нестор Шуфрич. У свою чергу, голова Тимчасової слідчої комісії щодо рішення Стокгольмського арбітражного суду Роман Зварич вважає, що президент Віктор Янукович має дати відповідні пояснення стосовно газових питань.

На засіданні Тимчасової слідчої комісії Юлія Тимошенко запропонувала запросити для надання пояснень у справі ”РосУкрЕнерго” чинного главу держави. За її словами, ”ця оборудка з ”РосУкрЕнерго” на 5,4 мільярда доларів не змогла би відбуватися в Україні, якби її не покривав, точніше, не курував, не патронував президент країни Янукович. Це все робиться за повної його підтримки”.

Тимошенко також запропонувала запросити на засідання комісії для свідчень голову Адміністрації президента Сергія Льовочкіна, бізнесмена Дмитра Фірташа, голову Національної акціонерної компанії ”Нафтогаз України” Євгена Бакуліна і міністра палива й енергетики Юрія Бойка.

Про те, що багато питань з цієї справи назбиралося також у команді влади, повідомив в інтерв’ю ”Українській правді” Нестор Шуфрич, якого минулого тижня звільнили з посади міністра надзвичайних ситуацій.

Полишаючи високі кабінети, політики часто починають розповідати цікаві речі, й Шуфрич не став винятком. Він озвучив реакцію багатьох членів Партії регіонів на ситуацію з ”РосУкрЕнерго”: ”Позиція у всіх схожа, вона полягає в такому. Якщо Фірташ виграв у суді чесно й довів, що в нього незаконно вилучали цей газ, це одна ситуація. Але якщо дійсно підтвердиться, що українська сторона відмовилася від своїх позовів і пішла на всі умови, виставлені ”РосУкрЕнерго”, це інша справа”.

Екс-міністр МНС також відзначив, що був проти арештів колишнього заступника голови НАК ”Нафтогаз” Ігоря Діденка та колишнього керівника Державної митної служби Анатолія Макаренка: ”Керівник митниці виконав свою функцію. Був контракт, він повинен був розмитнити за контрактом. Знову ж, в усіх виникає питання: а де третя сторона, де ”Газпром”? Там же була ще третя сторона, яка, до речі, підписувала документи”.

За словами Нестора Шуфрича, сьогодні Служба безпеки під керівництвом Валерія Хорошковського ”обслуговує” керівника Адміністрації президента Сергія Льовочкіна, ”і це ні в кого не викликає сумнівів”.

— У підсумку за це доведеться комусь відповідати. У найкращому разі відповість один Льовочкін. У гіршому — відповість вся команда, — застерігає.

”Нормальний вихід із ситуації” пропонує Вікторові Януковичу Роман Зварич. Він вважає, що президент має дати відповідні пояснення щодо газових питань — ”бо не відповісти на ті звинувачення, які лунали з боку Юлії Тимошенко, було б нерозумно”.

Заради того, щоби почути пояснення Януковича, Тимчасова слідча комісія готова навіть провести відповідне засідання у закритому режимі — без присутності преси, повідомляє Зварич.

 

 


В тему:

У Франції зупинили друк «Хрестоматії шахрайства», щоб включити туди оборудку з «газом Фірташа»

Пацани попались. Подробиці рішення суду про РосУкрЕнерго

Від кого засекретили рішення Стокгольмського арбітражу?

 

 

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи