Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У США створили літаючий автомобіль і назвали його "Перехід" (ФОТО, ВІДЕО)

США починається виробництво незвичайного транспортного засобу - гібриду літака та автомобіля від компанії Terrafugia, що отримав назву Transition. Новинка являє собою легкий літак, який може складати крила і трансформуватися в звичайне авто.
Двомісний Transition (перекладається як "перехід", "перетворення") здатний розвивати швидкість до 185 кілометрів на годину і нести вантаж вагою близько 430 кг. У вантажному відсіку є місце для лиж, вудочок і ключок для гольфу. Для спокою особливо нервових пасажирів апарат має парашут.



Втім, як запевняють виробники, головною перевагою новинки є її безпека. Адже у разі нельотної погоди Transition не буде піддавати життя людей небезпеці, а просто поїде по дорозі.

Компанія заявляє, що вже 70 людей, які бажають придбати новинку, внесли заставу в розмірі $10 тисяч. Роздрібна ціна апарату, як очікується, складе $194 тисяч. Тим, хто не може дозволити собі таку розкіш, компанія пропонує паперову модель транспортного засобу, доступну лише за 4 долари.

Відзначимо, що Transition - не перший літаючий автомобіль на ринку. Перший літаючий автомобіль під назвою Skycar поступив в продаж ще в 2005 році. Він розвиває в повітрі швидкість до 560 км/год і працює на нешкідливому для навколишнього середовища спирті. Виробник призначив ціну за автомобіль, створений в єдиному екземплярі, у розмірі 3,5 млн доларів.

На сайті виробника наголошується, що подібна машина може знайти широке застосування в комерційних і військових цілях, при гасінні пожеж і патрулюванні кордонів, пошуку зниклих, та термінової доставки пошти.




В тему:

Пророцтво про Третій Гетьманат

Сонячний аеростат, або Як позбутися паразитів

Відбувся Другий збір засновників Третього Гетьманату
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи