Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

Психологія здоров’я

Світ:

Всі людські хвороби починаються з неправильної поведінки. Наш організм чудово збалансований, але цей баланс легко порушити.

На нас та наше здоров‘я впливають як зовнішні, так і внутрішні фактори. До зовнішніх факторів можна віднести невміння правильно вдягнутися відповідно погоді, взимку вийти на вулицю після прийому ванни, нераціональне харчування, вживання неякісної води і т.п. Профілактика подібних захворювань досить проста: контрастний душ, обтирання мокрим рушником, фізкультура, регулярний відпочинок.

Внутрішні фактори – це негативні емоції: злослів‘я, гординя, заздрість, ревність, гнів, образа, брехня, печаль, страх та інші. Ці фактори призводять до психологічних проблем, які поступово можуть перетворитися у хвороби. Для того, щоб позбутися цих негативних емоцій і станів слід навчитися поважати та відчувати себе й інших, розуміти мотивацію вчинків та поведінку довколишніх людей, що може допомогти передбачити ситуацію і обрати більш правильну поведінку.

Не слід забувати, що всі проблемні ситуації даються людям для засвоєння тих чи інших уроків. Тому будь-які події в нашому житті потрібно приймати з розумінням. Та й і народна мудрість говорить: «Все що не робиться, все на краще». Пам‘ятайте, що тривалі негативні емоції можуть призвести до серйозних і навіть невиліковних хвороб.

Список можливих хвороб, що викликаються негативними емоціями:

Гнів – печінка;
Страх – нирки;
Тривога – селезінка;
Образа – шлунок;
Сум і печаль – легені;
Висока прискіпливість до інших людей – хвороби крові;
Прив'язаність до матеріальних благ – грижа;
Нав'язування свого світогляду іншим – розтягування суглобів і звязок;
Критика себе та інших – нежить, ангіна, пневмонія, бронхіт;
Презирство до людей – хвороби шкіри;
Злоба – артрит і артрози.

В сучасному світі вже стало традиційним замість того, аби усвідомити психологічну причину хвороби і усунути її, людина починає вживати різноманітні фармацевтичні ліки. При цьому хворі часто не звертаються до лікарів, а користуються порадами знайомих чи друзів. Цьому ж активно сприяє і засилля реклами лікарських препаратів в ЗМІ. Таке «лікування» часто неефективне і призводить до серйозних ускладнень. Тим часом справжня причина недуги у формі психологічної проблеми не усувається, а посилюється.

Найкращим засобом лікування і профілактики хвороб, обумовлених внутрішніми факторами, є позитивна думка, що у свою чергу викликає позитивну емоцію: радість, любов, безстрашшя, доброзичливість, сердечність, щирість, щедрість і т. д. Думка та емоція потужно впливають на настрій людини, що є запорукою здоров'я нашого організму.
 


В тему:

Чому саме «Живе Слово»?

Банк-що-не-збанкрутує

Живе Слово: функція перетворення

Живе Слово творить державу

Живе Слово: для тих, хто прагне більшого

Феномен львівського села: за 100 років жодного хворого

Щонайменше третина лабораторних аналізів помилкова

Дивіться на TV Сенсар: Живе Слово забезпечує гармонійну вагітність і успішні пологи (відео)

Книгу Олександра Філатовича "Життєво важлива" (Живе Слово) можна отримати поштою

Живе Слово: спеціалізовані та універсальні форми
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи