Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У США пістолетом може володіти й немовля

Світ:

За підрахунками професора Чиказького університету Дж. Лотта, дозвіл громадянам носити зброю стримує насильницькі злочини і не призводить до зростання випадкових смертей.
За даними американського Бюро з контролю за алкоголем, тютюном і вогнепальною зброєю (Alcohol, Tobacco, and Firearms Bureau), на руках приблизно 60 - 65 млн. американців (що складає 45% американських домогосподарств) нині перебуває понад 200 млн. одиниць вогнепальної зброї ( 73 млн. рушниць, гвинтівок і автоматів, 66 млн. пістолетів і револьверів, 62 млн. помповиків, дробовиків тощо - точна кількість невідома).

Щорічно кількість зброї, яка міститься в приватних руках, збільшується на 4.5 млн. одиниць. Таким чином, американці володіють найбільшим у світі приватним арсеналом.

18 штатів не встановлюють мінімального віку володіння вогнепальною зброєю (тобто, формально пістолетом може володіти і немовля). Ще 13 штатів дозволяють володіти зброєю підліткам у віці 13-16 років. Тільки в чотирьох штатах США існують законодавчі акти, що встановлюють, що особиста зброя повинна зберігатися в спеціально обладнаному, безпечному місці (наприклад, у сейфі).

За даними Національної Конференції Правників Штатів National Conference of State Legislatures, 38 штатів США забороняють пронесення зброї на територію школи. Ще 16 встановили подібну заборону щодо університетських кампусів (студентських містечок). Деякі штати залишають ці правила на розсуд університетів.

За підрахунками професора Чиказького університету Дж. Лотта, дозвіл громадянам носити зброю стримує насильницькі злочини і не призводить до зростання випадкових смертей.


В тему:

Щасливі снайпери, бо вони синами Божими стануть

Як законно придбати вогнепальну зброю

Автоматична зброя повертається до магазинів США

Швейцарія не має армії. Швейцарія сама є армією!

Ніна Матвієнко: Пора витягати кулемети з-під стріхи

У Великобританії можна носити зброю з 2 років

Легалізація зброї як стимул до Реформації

Беззахисність — це провокація!

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи