Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Відреставрований Палац Розумовського буде національним музеєм українського відродження

Категорія:

Про це у своїй промові на довгоочікуваному відкритті пам’ятки сказав Віктор Ющенко.
22 серпня, напередодні Дня Незалежності України, Президент Віктор Ющенко відкрив відреставрований палац останнього гетьмана України Кирила Розумовського в Батурині.

У своїй промові Президент відзначив, що відкриття палацу Розумовського – це «винятково святковий подарунок українській нації і українській державі». Було б добре, якби кожного року подарунком до Дня Незалежності України було відтворення хоча б однієї забутої пам’ятки історії України, додав він. «Ми зцілюємося від історії забуття, звільняємося від старих міфів, перед нами постає величаве минуле України», – сказав Віктор Ющенко.

Національне відродження України – наш святий обов’язок перед майбутніми поколіннями, вважає Президент України. Відреставрований Палац Розумовського буде національним музеєм українського відродження, символом нашої національної перемоги, сказав Віктор Ющенко.

Глава держави подякував усім, хто долучився до відбудови палацу, – архітекторам, будівельникам, історикам, реставраторам, представникам влади та меценатам і зазначив, що на відновлення Палацу це не пішло жодної державної копійки.

Зараз в Палаці триватиме виставка «Українське відродження».


В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи