Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Україна буде збирати і експортувати ізраїльську штурмову гвинтівку "Тавор"

Світ:

Казенне науково-виробниче об’єднання "Форт" (Вінниця) налагодило збірку автоматів серії "Форт-222/223/224" на базі штурмової гвинтівки "Тавор" концерну "Ізраїльська оборонна промисловість" (IWI). Про це повідомив РБК міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. За його словами, мережа мисливських магазинів вже поставлено близько 100 одиниць цієї зброї цивільного модифікації.
Йде активна робота з пошуку зовнішніх ринків збуту. "З моєї точки зору, це найкращий автомат сучасності, він не дає верхньої віддачі, відрізняється чудовими стрілецьким характеристиками", - зазначив Ю. Луценко. За його словами, нещодавно США прийняли безпрецедентне рішення про прийняття на озброєння автоматів цього типу.

Крім того, "Форт" налагодив спільне виробництво пістолетів тієї ж ізраїльської компанії. При цьому 60% комплектуючих для них виготовляється в Україні, 40% - імпортується з Ізраїлю.

Ю. Луценка з жалем додав, що для закупівлі цього стрілецької зброї в українського МВС немає коштів. "Тому ми маємо намір налагодити його експорт, щоб оснастити на сучасному рівні свої спецпідрозділи", - повідомив міністр.


В тему:

Чи витіснить “Вепр” “Калаша”?

Легалізація зброї як стимул до Реформації

У Великобританії можна носити зброю з 2 років


В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи