Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна делікатно відіслала Росію подалі через Мазепу

Категорія:

Вшановування пам’яті українського гетьмана Івана Мазепи є внутрішньополітичною, внутрішньодержавною справою України, заявляють в Міністерстві закордонних справ. Про це в заявив глава прес-служби МЗС України Василь Кирилич.
"Вшановування пам’яті Мазепи є виключно внутрішньою справою країни. На період його гетьманства доводиться розвиток української освіти, науки і мистецтва, книгодрукування. Це був час політичної стабілізації і економічного зростання України... Для українців Мазепа - це історія, а не політика, тому варто уникати зайвого політизування особи Мазепи і нарешті визнати право іншої держави на дослідження і трактування свого минулого", - сказав він.

Раніше в МЗС Росії засудили політику Києва, направлену на реабілітацію гетьмана Мазепи, розцінивши її як спробу втягнути український народ в "штучне надумане протистояння з Росією".

Як повідомлялось, Президент України Віктор Ющенко заснував відзнаку Президента України – Хрест Івана Мазепи.

Також минулого року глава держави попросив прем’єр-міністра Росії Володимира Путіна передати Україні копії архівів гетьмана Івана Мазепи. Зараз ці архіви перебувають у Санкт-Петербурзі.

Іван Мазепа (1644-1709) обраний гетьманом в 1687 році. Разом з союзниками і 4 тисячами козаків він приєднався до армії Карла XII в жовтні 1708 року. Ним було підписано угоду з Швецією про надання Україні незалежності від "будь-якого іноземного володіння".
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи