Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Лінукс і приховане лобіювання Майкрософт

Вчителька з Остіна, штат Техас, покарала одного з учнів за демонстрацію в класі і розповсюдження дистрибутива HELIOS Linux, а також відібрала у нього диск з цією операційною системою. Своє обурення вона виразила в електронному листі, який відправила одному з розробників HELIOS Кену Старксу. Частину цього листа і решту листування Старкс потім опублікував на своєму блозі.

У листі вчителька звинувачує Старкса в тому, що він займається незаконною діяльністю, оскільки безкоштовного ПО не існує, а також дорікає йому в тому, що він подає поганий приклад молоді і загрожує Linux-гуру судовим переслідуванням.

Він, у свою чергу, захищає законність Linux в цілому і HELIOS зокрема, і говорить про той шлях еволюційного розвитку, який виконала ця операційна система за довгі роки свого існування, після чого контратакує вчительку, заявляючи, що її праведний гнів насправді - лише приховане лобіювання інтересів компанії Microsoft, яка спонсорує Національну асоціацію працівників освіти.

Кен Старкс пише: “Незалежний шкільний округ міста Остін витратив на покупку програмного забезпечення Microsoft мільйони доларів - гроші, які могли б піти на навчання дітей. Шкільним вчителям пора б вже усвідомити цей факт і приєднається до захисників вільного ПО”.
 


В тему:

Чому люди обирають Linux?

ЧайNIX

Чи є ще щось крім Windows?

Поки мізки відпочивають

Чи прийме Ющенко "троянського коня" від Microsoft?

Український комп’ютер: сучасний стан і перспективи

Мова, одяг, Лінукс

Проект СЕНСАР

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи