Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кризу замовляли? МВФ допоможе

Світ:

Міжнародний валютний фонд терміново направляє в Україну свій десант — передає «Німецька хвиля». Як повідомив один із представників МВФ, експерти перевірять економічну й фінансову політику України і проконсультують її стосовно фінансової кризи.
Схоже, збувається пророцтво, що його зробив економіст Сергій Лямець:

«Розумно не прямувати в яму за усім світом, а вже зараз робити щось. Що стосується Національного банку, розумно не затискати грошову масу й не обмежувати кредитування, а наповнювати економіку грішми. Звісно, направляючи їх на фінансування бізнесів, а не споживчих витрат. Єдиний і найдужчий аргумент проти таких дій - це найвище "не можна". Як тільки Нацбанк спробує проводити таку політику, в Україну злетяться МВФ, Світовий банк, ОЕСР, різного роду комісії та ради. Ясновельможні розуми планети стануть доводити, що чинити так - означає прирікати економіку на величезні проблеми. Їхньою метою буде довести, що кризу треба пережити, міцніше затягнувши пояси.

Однак вони, напевно, не зможуть відповісти навіть на просте питання: "Чому ФРС можна так робити, а Національному банку - не можна?". Після невиразного мукання міжнародні експерти знову стануть тикати пальцями в підручники»
— див.: Теорія переділу


В тему:

Незалежні експерти позитивно оцінюють дії Нацбанку по стабілізації гривні

Погані самаряни або в чому загроза сучасного неолібералізму

Економіка самодостатності. Світовий досвід опори на власні сили

Німецький експеримент

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи