Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кава заважає завагітніти

Світ:

Жінка, що має надмірну вагу, палить, вживає чотири і більше чашок кави на день і алкоголь три рази на тиждень, знижує свої шанси завагітніти природнім шляхом втричі.
Вживання чотирьох чашок кави на день перешкоджає зачаттю дитини. До такого висновку прийшли голландські учені за наслідками дослідження за участю дев'яти тисяч жінок, що раніше вдавалися до процедури екстракорпорального запліднення (ЕКЗ), повідомляє газета Telegraph.

Беа Лінтсен (Bea Lintsen) і її колеги з Університету Радбоуд в Наймегене спостерігали за жінками, що намагалися завагітніти за допомогою ЕКЗ, протягом 13 років після останньої процедури. З'ясувалося, що за цей період у 1350 жінок народилися діти, зачаті природним чином.

Аналіз способу життя і раціону живлення учасниць показав, що вживання чотирьох і більше чашок кави, міцного чаю або інших напоїв з кофеїном знижувало вірогідність зачаття на 26%. Приблизно такий же ефект давало вживання алкогольних напоїв тричі на тиждень. Ще істотнішу негативну роль грала надмірна вага жінки, а також куріння, повідомили дослідники.

Наприклад, у 36-річної жінки з надмірному вагою, що кілька разів удавалася до ЕКЗ, палить, вживає чотири чашки кави в день і алкоголь три рази на тиждень ймовірність зачати дитину природним шляхом дорівнює 5%. При нормальній вазі і відсутності трьох інших чинників ризику у тієї ж жінки, її шанси завагітніти складають 15%, відзначила Лінтсен. Таким чином, зміна способу життя дозволяє потроїти шанси на народження дитини при безплідді, підкреслили вчені.

Звіт про результати дослідження був представлений на щорічній конференції Європейської спільноти репродукції людини та ембріології, що пройшла в Барселоні.

Джерело: podrobnosti.ua


В тему:

Чим шкідлива "Кока-кола"

Чим шкідлива шаурма

Злий клоун McDonald's

Продуктовий геноцид "в законі"

Жахливі дані, або те, прo що ми мовчимо

Шумове забруднення небезпечне для життя - ВООЗ

Прихований геноцид. Тяжке похмілля від легкого алкоголю

Надмірне захоплення телебаченням призводить до смерті

Дівчино, а чому Ви не вагітні?

Арії, діти Бога

ЯК СТАТИ АРІЄМ
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи