Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Щеплення мають робити лише за медичними показами і за письмової згоди батьків

Світ:

Дітей повинні вакцинувати, лише якщо батьків поінформовано про можливі важкі наслідки щеплення і тільки з їхньої письмової згоди. Про законодавче врегулювання цього питання говорили вчора під час прес-конференції працівники громадського центру ВГО “Наша Україна” у Львівській області.
За словами Юрія Антоняка, керівника громадського центру, винести питання вакцинації на громадське обговорення спонукає десяток звернень від батьків, які нарікають на не інформовану вакцинацію їхніх дітей у навчальних закладах. Таку кількість скарг вони отримали лише за місяць роботи центру.

Дітей до дитсадків і в школи приймають, згідно із законом, обов’язково щеплюючи, незважаючи на те, що чимало вакцин мають протипоказання та здатні патологічно вплинути на здоров’я декого. Відтак виникає юридична колізія між правами дитини на обов’язкову освіту, які виписано в Законі України “Про освіту”, безпекою її здоров’я, гарантуванням її інтересів, які регламентує Конвенція про права дитини, і тими нормативами, які передбачають захист населення від інфекційних хвороб.

Окрім того, лікарі використовують у власних інтересах те, що населення не знає про свої права на вільне отримання будь-якої медичної інформації й не цікавиться ймовірними ризиками внаслідок вакцинації. Цікаво, що жодної статистики її негативних наслідків не існує. Бо якби медики фіксували зв’язок між виконаним щепленням і подальшим захворюванням дитини, вони, згідно з Кримінальним кодексом України, мали б відповідати за заподіяну шкоду.

– Профілактичні щеплення мають робити не всім в обов’язковому порядку, а за медичними показами, – зазначає Олександра Мерза, адвокат, юрист громадського центру.

“Одна з членів Ліги захисту громадянських прав із Києва, організації, яка ґрунтовно вивчає питання щеплення, керуючись певною інформацією про можливі наслідки здійсненої вакцинації, домоглася, що її дитину прийняли в дитячий садок без цього”, – розповідає Тарас Галич, керівник ГО “Рух опору”.

На думку Олександри Мерзи, необхідно все законодавство, яке існує в галузі профілактичних щеплень, привести у відповідність до Конвенції про права дитини, щоб вона якомога повніше була захищена від можливих негативних наслідків вакцинації.


В тему:

Небезпечна імунізація (підбірка актуальних статей)

Антона Тищенка проголосять святим

Безжальна імунізація, або правда про щеплення

Вітаю, мамо! Я вже труп. Помер учора від вакцинації.

Антон Тищенко помер після щеплення проти кору

«Всі щеплення небезпечні! ВООЗ — на передньому краю боротьби за депопуляцію»

Злочинну імунізацію української молоді профінансував американський мільярдер – спонсор скорочення «зайвого населення»

СПИД — мистификация мирового масштаба

Кузьма Іванович, Трамадол і Аюрведа...

Взірець заяви з відмовою від вакцинації від кору та краснухи

Примусова вакцинація: Ну, й навіщо нам ця «КаКа»?

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи