Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Антон Тищенко помер після щеплення проти кору

О третій ночі 13 травня в палаті інтенсивної терапії міста Краматорськ Донеччини помер 17-річний Антон Тищенко. Хлопець навчався в 11 класі школи N10. Напередодні йому зробили повторне щеплення від кору.

Одинадцятикласник Антон Тищенко з міста Краматорськ на Донеччині прожив після щеплення 15 годин

"Убили мого сина, інакше не скажеш", — плаче над труною мати 42-річна Марина Тищенко. Жінка працює в аптеці. Каже, що раніше Антон займався спортом, не хворів.

— Після щеплення медсестра відправила сина робити планову флюорографію, — розповідає Марина Тищенко. — Син прийшов додому о третій. Подзвонив, каже: ”Мені погано, голова розривається, очі болять. Боюсь, якщо засну, то не прокинуся”.

”Швидку” викликала бабуся Таїсія Іванівна. В Антона температура піднялася до 41°С.

— Я сказала, що Антону стало погано після щеплення, — каже Таїсія Тищенко. — Його повезли в лікарню. Поклали одного у шестимісну палату. Холодно, нема ні білизни, ні одягу, щоб переодягтися.

— Антон поступив із високою температурою, його лихоманило, — каже начальник управління охорони здоров’я Краматорська Ігор Михайлов. — До першої ночі стало гірше, о третій помер.

У середу Антона поховали. Факт смерті перевіряють спеціалісти з обласного управління охорони здоров’я і МОЗ України. Кажуть, хлопець не мав протипоказань для щеплення.

— Поки що не можемо сказати, від чого помер Антон, — каже Михайлов. — Дослідження триватимуть місяць.

16-річний Ігор Тарасенко навчався разом із Антоном Тищенком. У понеділок йому теж стало зле. Школяр заснув, до вечора йому полегшало.

— Усім у класі було погано, — каже батько Ігоря. — Зараз кажуть, це доля. Це ж нісенітниця — Антон був здоровий на всі 100 відсотків. А вакцинацію проводили без згоди батьків.

У Краматорську зробили щеплення 471 школяру. А всього такі ліки отримали 60 тис. людей. Ніяких ускладнень лікарі не виявили. Після смерті Антона вакцинацію призупинили.

— Лікарі лише підозрюють, що побічний ефект дала вакцина, — каже головний санітарний лікар Краматорська Василь Гончаренко. — Але це треба перевірити.

У МОЗі не коментують причини смерті Антона Тищенка — чекають результатів спеціальної комісії.

Серед лікарів Краматорська поповзли чутки, що протикірна індійська вакцина Indian Immunological Ltd — не сертифікована в Україні. У МОЗ це заперечують: Антона Тищенка та інших школярів щеплювали іншою вакциною — Serum Institute. В Україні нею користуються з 2002 року.

— Таке щеплення можна робити не всім, — каже головний санітарний лікар України Микола Проданчук, 53 роки. — Заборонено вводити ліки хворій людині, бо її імунна система й так ослаблена. А також людям з алергією на вакцину. Таких — не більше п’яти відсотків.

До переліку протипоказань інфекціоністи додають онкологічні недуги.

— Пацієнтам раджу пройти огляд імунолога. Здати аналіз на антитіла до вірусу кору, — додає 32-річний Юрій Жигарев, асистент кафедри інфекційних хвороб Київської медакадемії післядипломної освіти ім. Шупика. — Цей аналіз покаже, чи потрібне людині таке щеплення. Якщо імунітет до цієї хвороби вже є, то й повторна ін’єкція не потрібна. Посилити опір організму вона не зможе, а нашкодити — так. Крім підвищення температури та головного болю, може викликати анафілактичний шок.


В тему:

Партія снайперів вимагає смертної кари для керівників МОЗ - за примусову вакцинацію!

Тема: Небезпечна імунізація

Взірець заяви з відмовою від вакцинації від кору та краснухи

Толерантний геноцид

Щеплення? А може — стерилізація всіх українських дівчат???
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи