Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна-Латвія. Пошук точок дотику

Категорія:

19-20 листопада ц.р. у м.Рига відбулася перша міжнародна науково-практична конференція „Україна-Латвія: історія, культура, економіка”, організаторами якої виступили Об’єднання українських товариств Латвії, Український інформаційний центр за підтримки Міністерства культури і туризму України, Посольство України в Латвії, Товариства зв’язків з українцями за межами України „Україна-Світ” та Інститут досліджень діаспори.
Метою конференції є дослідження проблем української діаспори, питання української освіти за кордоном, розвиток міжкультурних і міжетнічних зв’язків, пошук шляхів підвищення економічної ефективності двосторонніх відносин.

Посол України Р.Чілачава, відкриваючи конференцію, привітав її учасників і зазначив, що проведення подібних заходів сприятиме подальшому розвитку добросусідських відносин і взаєморозумінню між нашими народами. Він також висловив впевненість, що подібні конференції мають не лише локальний характер, а є важливим фактором збереження і розвитку світового українства в цілому.

В урочистому відкритті конференції взяли участь Голова Товариства „Україна-Світ” І.Драч, Начальник відділу культури етносів України та української діаспори Міністерства культури і туризму України В.Дудка, Директор Інституту досліджень діаспори І.Винниченко. Привітання учасникам конференції передали Міністр культури і туризму України Ю.Богуцький та Посол Латвії в Україні А.С’янітіс.

У роботі конференції беруть участь представники Секретаріату міністра з особливих доручень у справах громадської інтеграції Латвії, українських культурно-просвітніх товариств Латвії, Ризької української середньої школи, вчені, науковці, дипломати Посольства України в ЛР, а також представники громадських організацій і місцевих ЗМІ.

(За матеріалами МЗС)
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи