Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Який має бути договір між народом і владою

Договори бувають різні. На Київській Русі князь на словах укладав договір з громадою, коли йшов на княжий стіл. Через рік звітував перед громадою про виконання обіцянок і якщо не виконував, йому громада казала «йди геть» і вибирала другого князя.
Тепер договори укладають між роботодавцями і найманими робітниками, між країнами тощо.

Люди, щоб вас не дурили пройдисвіти на виборах, читайте, будь ласка, уважно договір (угоду), бо є багато липових угод, договорів, контрактів (сюди можна зарахувати й Універсал). Вони мають тільки політичне поле і не мають правового поля, тобто юридичної відповідальності тих, хто ставить підписи.

От і виходить, що народ дурять, і дурять ті, хто живе на його кошти, ще й глузує з нього — «що маєте, те й маєте». Тобто які ж ви дурні, що ми вас дуримо вже 16 років, а ви знов хочете вибрати когось із нас, щоб ми вас знов надурили.

А може, люди, самі візьмемо мирним шляхом владу в Україні, тим паче що споконвіку влада належить народу, й так буде довіку. Чи можна це зробити мирним шляхом? Так, можна, на виборах.

Потрібно проголосувати не за «Льоню, Вітю, Юлю і т. д.», а за підписаний кандидатами в народні депутати із народом-виборцями юридичний договір.

Для цього треба тільки, щоб сам народ відчув свою силу, свою владу і спроможність впливати, контролювати й відкликати владу. Зрозумів, що коли він, народ, є — то є Конституція, парламент, Президент, держава. Якщо немає народу, то нічого немає — ні Конституції, ні парламенту, ні Президента, ні держави. Народ повинен сам, за свої ж кошти, робити гідне життя власної країни.

Пропонуємо запровадити в Україні юридичну відповідальність народних депутатів України і Президента за невиконання своїх передвиборних обіцянок і погану державну діяльність. Як механізм контролю за діяльністю влади та відкликання її треба взяти юридично оформлений договір, який із народом-виборцями підписують кандидати в народні депутати України і президенти.

Тому, щоб нас не дурили всілякі пройдисвіти (а вибори влади все-таки відбудуться), то уважно прочитайте і запам’ятайте, яким вимогам має відповідати справжній юридичний договір і який не буде «дишлом».

Перше: договір (угода) повинні мати конкретні пропозиції — накази народу, де вказано: що, скільки, кому, як.

Друге: має бути термін виконання (це контроль).

Третє: яку відповідальність несе в собі невиконання в зазначений термін передвиборних наказів чи обіцянок депутатом (президентом) або парламентом (це відповідальність кожного депутата і парламенту в цілому).

Четверте: механізм притягнення до відповідальності і хто виконує.

П’яте: обов’язкове юридичне оформлення у нотаріуса — повинна бути печатка (це дає змогу виклику до суду, відкликання і запровадження в життя України верховенства права).

Шосте: депутати партій і блоків, яким віддали свої голоси більшість виборців, роблять договір законом, бо це воля народу (ст.5, 69 Конституції України). (Це буде тоді, коли виборці віддадуть перевагу договору й представників, депутатів, від партій і блоків, які підписали договір, буде 226 і більше).

Отже, основним впливовим механізмом на владу є юридичний договір, який дає змогу народові контролювати дії народних депутатів і Президента, вносить відповідальність у їхню діяльність, відкликати депутатів і Президента за невиконання своїх передвиборних обіцянок і наказів народу.

У країні пануватиме закон (верховенство права), який не можна буде ні переїхати, ні перейти.

Оце і є те, що ми, народ, повинні зрозуміти і виконати під час вибору влади. Якщо наша влада не матиме юридичної відповідальності, то буде не тільки так, як тепер, а ще гірше. У країні політичне поле дуже далеко відійшло від правового, тобто від Закону. Договір об’єднає їх.

І вже тепер, коли одна зі сторін (партія, блок, президент), яка підписала договір з народом-виборцями, не виконує взятих на себе зобов’язань, то друга сторона (виборці, партії, блоки, громадські організації, які підписували договір) подає подання до суду, рішення якого відповідатиме умовам договору. Тепер працюватиме в Україні закон, а не малозначущі збори, мітинги, конференції, акції і тому подібне, які мають тільки політичне поле. Правове і політичне поле, із юридично оформленим ДОГОВОРОМ, працюватимуть разом.

Народ, отже, набуває владу у країні і стає дієвою опозицією до влади. Народ законним шляхом закріплює за собою владу на роки й віки. Дурити його вже ніхто ніколи не зможе. Народ має усвідомити, що:

— його голос на виборах — це політичний товар, який має велику цінність;

— він — ГОСПОДАР, а ті, кому він віддає владу, — наймані працівники;

— свої зароблені кошти повинен розподіляти сам.

Маючи юридичну відповідальність, наймані працівники усвідомлять, що вони — слуги народу, а не «царки».

Олександр ВРЕТІК, голова Всеукраїнської організації «Народний парламент» України.
Леонід ІГРУНОВ, ветеран праці.



-------------------------------------
В тему:

Хочеш контролювати владу? Уклади з нею юридичний договір

Новий Суспільний Договір

Новый Общественный Договор (рос.)

Академічна наука — за перезаснування держави

Іноземні дипломати зацікавилися Конституційною Асамблеєю

Продовження політичної кризи чи Конституційна Асамблея?

Юрій Збітнєв: «Ми повинні чинити тиск на владу, а не чекати, що вона буде нам щось пропонувати»

Перезаснування держави

Презентація Нового Суспільного Договору в прямому телеефірі

У Києві створено оргкомітет зі скликання Суверенних Конституційних Зборів за народною ініціативою

Полiтичнi партiї та органiзацiї, що не беруть участi у виборах, iнiцiюють скликання Конституцiйних зборiв

Дискусія про Новий Суспільний Договір

Демократія в Україні є! Але вона низької якості й мало подібна на демократію
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи