Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Людиноподібні види можуть існувати одночасно

Світ:

Рештки двох черепів, виявлені палеонтологами в Кенії, суперечать сучасній теорії еволюції людини. Cтаттю про це колектив авторів під керівництвом Мів Лікі та Луїзи Лікі з дослідницького проекту "Кубі Фора" та Фреда Спура з університетського коледжу Лондона публікує в журналі Nature.
У Кенії, на схід від озера Туркана, палеонтологи виявили верхню щелепу Homo habilis (людини умілої). Вік її складає не більше 1,44 мільйонів років, що значно менше віку всіх інших решток цього виду. Ця знахідка доводить, що Homo habilis і Homo erectus (людина прямоходяча) одночасно проживали на одній і тій самій території в Східній Африці приблизно протягом півмільйона років.

Це суперечить "лінійній" гіпотезі, прийнятій у сучасній теорії еволюції людини: Homo sapiens (людина розумна), безпосередній предок сучасної людини, походить від Homo erectus, а той - від Homo habilis. Нові дані змушують припустити, що Homo erectus і Homo habilis є не послідовними, а паралельними лініями, і, швидше за все, мають невідомого поки загального предка, повідомляє Лента.ру.


--------------------------------------

В тему:

Неандертальці не були людьми

Розшифровано гени неандертальців

Зуби неандертальців руйнують теорію походження людини

Неандертальцям обміряли черепи

Політична антропологія

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи