Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Берліні з’явиться пам’ятник гомосексуалістам-жертвам нацизму

Категорія:

У столиці Німеччини поряд з меморіалом жертвам голокосту з’явиться монумент гомосексуалістам.
Влада Берліну назвала переможців конкурсу на створення пам’ятника геям і лесбіянкам, що стали жертвами націонал-соціалізму за часів Третього рейху.

Жюрі надала перевагу проекту Міхаеля Ельмгріна і Інгар Драгсет. Скандинавським скульпторам вдалося представити тему гомосексуалізму "прямо і, одночасно, делікатно", не вдаючись при цьому до допомоги слів.

Рішення про будівництво пам’ятника було ухвалене бундестагом ще три роки тому. Федеральний уряд виділив на ці цілі 450 тисяч євро. З того часу жюрі під керівництвом міністра культури ФРН Бернда Ноймана займалося розглядом проектів меморіалу.

Як зізнався Нойман після оголошення результатів конкурсу, відбір ескізів супроводжувався гарячими дискусіями, тому на ухвалення остаточного рішення пішли три роки.

Пам’ятник, розроблений Ельмгріном і Драгсетом, буде бетонним кубом. В одному з кутів буде вирізане вікно, в якому планується по черзі демонструватися дві відео-проекції.

У першому епізоді будуть показані чоловіки, що цілуються, в другому - лесбійська пара. Автори проекту підкреслюють, що в період з 1933 і 1945 років систематичним гонінням піддавалися не тільки геї, але і лесбійки. Кожні два роки відео-сюжети оновлюватимуться. За даними берлінського сенату, будівництво монумента почнеться вже в поточному році. Пам’ятник буде розташовано в безпосередній близькості від меморіалу жертвам Холокосту.

За матеріалами Deutsche Welle

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи