Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Окупант не є визволителем

Категорія:

Парламент Естонії у четвер прийняв у третьому, остаточному читанні поправку до закону "Про свята і знаменні дати", згідно якої День звільнення Талліна від фашистів оголошений днем пам'яті борців за звільнення.
"Борці за звільнення" – це естонські есесівці, "лісові брати" та інші, що боролися проти радянської влади.

За ухвалення законопроекту проголосували 63 депутати з 101, проти були 8. Решта депутатів в голосуванні участі не брали.

Як наголошується в записці пояснення до законопроекту, "22 вересня 1944 року над баштою Довгий Герман в Таллінні розвівався державний синьо-чорно-білий прапор. Проте радянська армія цього дня захопила Таллін, з-за чого уряд Естонської республіки під керівництвом Отто Тієфа був змушений сховатися", - йдеться в документі.

За даними розробників поправки, "над баштою Довгий Герман знову було вивішено прапор червоних окупантів, потім Радянський Союз окупував всю територію Естонії".

Уряд Тієфа проіснував три дні, після чого його було скинуто радянською армією.

На думку розробників законопроекту, в даний час робляться спроби перекрутити історичні факти і представити 22 вересня 1944 року як День звільнення столиці Естонії.

Тепер протягом 14 днів президент Естонії має підписати законопроект або повернути його на доопрацювання. Якщо глава держави підпише документ, він набуде чинності наступного дня після публікації в "Державному віснику", повідомляє Інтерфакс.



В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи